Ducks asus Kingsi vastu esmakordselt seeriat juhtima

Kahe naabri Anaheim Ducksi ja Los Angeles Kingsi vaheline seeria on olnud üsna ootamatu süžeekäiguga. Võrdsete satside vahel ei ole olnud mitte mingisugust kordamööda võitude jagamist. Kings läks võõrsil mängudega 2-0 ette, enne kui lasi Ducksil viiki jõuda ja kolmandat korda järjest Ducks kodus enam ei vääratanud. Elati üle võimas rünnakute laviin ja oma võimalused realiseeriti kirurgilise täpsusega. Kings jäi lõpuks väravale visetega peale 42-24, kuid see kõige olulisem - väravate arv - oli Ducksi kasuks 4-3.

(foto: Chris Carlson/AP)
Järjekordne hiigelmäng tuli väravavahi John Gibsoni poolt ja säras ka teine nooruk Devante Smith-Pelly. "Nad olid taas suureks panuseks valmis," ütles Teemu Selänne, kes on vanem on Gibson ja Smith-Pelly kahe peale kokku. "Nad on üsna erilised mängumehed ja tegid meie poolelt täna mängu ära."

"Noorukid on meid hetkel tassimas. Nad on korralikud NHL-i mängijad," kommenteeris meeskonna peatreener Bruce Boudreau.

Ducks oli tervikuna heas hoos. Produktiivsed olid kõik ründekolmikud. Ühe punkti sai kirja ka vigastusest paranenud Mathieu Perreault.

Lõpus jäädi taaskord veidi passiivseks, kui viimasel kolmandikul saadi kirja vaid kaks väravale viset, kuid töö oli selleks hetkeks juba tehtud. Sellele aitas kaasa ka Kings ise. "Me ei tohi nii lihtsalt litrit ära kinkida. Kui mängime oma parimal tasemel, siis seda ei juhtu," märkis Dustin Brown.

Kolm Ducksi väravat sündisid Kingsi lohaka tegutsemise järgselt. Eriti nutune oli juba kolmandal minutil sündinud Nick Bonino avavärav, kui Jake Muzzin sellele eelnevalt lihtsalt külje maha pani ja litri vastastele kinkis.

Kaks väravat visanud Marian Gaborik raputas end lahti neljamehelisest seltskonnast, kes jagasid seni kuue tabamusega playoffide edukaima väravaküti tiitlit. Tema usub, et kaheksale väravale saab lisa otsida veel vähemalt kahest mängust. "Lähme koju ja oleme kindlad, et suudame seal võita, et tulla siia tagasi," ütles slovak.


Kuues mäng on kavas meie aja järgi neljapäeva varahommikul.

Kommentaarid