Kuidas Milan Lucicist sai liiga vihatuim mees

Boston Bruinsi ründaja Milan Lucic on alati olnud teiste meeskondade jaoks vastik mängija. Talendika mängijana on ta suuteline iga hetk mängukäiku muutma, kuid samas töötleb vastaseid ka füüsiliselt. Tema nimi pole aga varasemalt sedavõrd palju pealkirju tootnud kui lõppeval hooajal. Ei tea, kas kodus on naisega tülli mindud või milles probleem, kuid Lucici tänavust hooaega ilmestasid mitmed negatiivsed vahejuhtumid. See ei peaks nii olema. 25-aastane mängumees peaks meedia tähelepanu pigem oma mänguoskustega endale haarama.

(foto: causewaycrowd.com)
Vancouveris sündinud Lucic alustas hooaega fantastiliselt. Esimese kuu liikus ta punkt per mäng tempos. Üsna edukalt möödus ka november, mille käigus sai ta Columbus Blue Jacketsi vastu kirja karjääri esimese lisaaja värava. Detsembri keskel sattus ta aga väikese põua peale ning selle seeria sisse mahtus ka kohtumine Vancouver Canucksi vastu, mille Bruins kaotas 2-6. Kaotusevalu mindi välja elama ühte öölokaali ja kodulinnas Lucic nähtavasti erilist austust tunda ei saa, kuna sattus seal ühe fänniga kähmlusesse.


Väidatavalt tungis fänn talle täiesti tühja koha pealt kallale ja Lucic ähvardas ka kohtusse pöördumisega. Samuti ütles ta solvunult: "Vancouveri linna peale ei lähe ma enam eales kõndima. Ma ei hakka enam kaitsma linna, kust ma pärit olen."

Hooaja lõpetas Lucic mitmete väljakul toimunud intsidentidega, millest ka varasemalt kirjutatud.

Nendele pani ta punkti Montreal Canadiensi vastu kaotatud seeria viimases mängus. Traditsioonilise seeria järge kätlemise ajal lubas ta väidetavalt Dale Weise'i ja Aleksei Jemelini järgmisel hooajal maha lüüa.


Kui Lucicile sadas pärast seda kaela suur kriitikarahe, siis keeldus ta oma käitumise eest vabandamast, öeldes: "Ma olen emotsionaalne tüüp ja tegu on emotsionaalse mänguga." Ta oli hoopis Weise'i peale solvunud, et Canadiensi ründaja oli "tite kombel" tema peale kaebama hakanud.

Tänavuse põhihooaja lõpetas Lucic 80. kohtumises 59 punktiga (24 väravat). Playoffide saagiks jäi 7 punkti 12. mängus.

Tegu on mängumehega, kes võiks jääl olla hulga produktiivsem kui ta suunaks oma emotsioonid õigesse kohta, mitte vastase kubemesse.

Kommentaarid