Nash lõpetas põua, Rangers tegi Canadiensi maatasa

Seni playoffides kuival istunud Rick Nash pidi ootama 15 kohtumist, et lõpuks tänavune esimene värav kirja saada. Tema tabamus oli üks seitsmest (!), mis Rangers idakonverentsi finaali avamängus Montreal Canadiensi väravasse sokutas. Kodus mänginud Canadiens sai kirja vaid kaks väravat, seega tuli avakohtumisest Rangersile ülikindel ja ka magus 7-2 võit. Teerulli roolis oli kaitsja Ryan McDonagh, kes sai kirja neli punkti - 1 värav + 3 söötu.

(foto: Paul J. Bereswill)
Lisaks Carey Price'i üllatavale kollapsile, väärib eriliselt märkimist ka see, et tervelt kolm Rangersi väravat tuli arvulises ülekaalus. Kõik viimasel kolmandikul, mil Price puhkas juba jalga. 20-st pealeviskest tõrjus ta vaid 16.

"Hea, et tegu on 7-mängulise seeriaga ja meil on võimalus esmaspäeval uuesti proovida," ütles Rene Bourque, kes sai kirja oma playoffide viienda tabamuse. "See mäng tuleb lihtsalt unustada."

Seda ei unusta aga kindlasti Rangersi puurivaht Henrik Lundqvist, kes sai Montrealist kirja oma esimese võidu alates aprillist 2009. Selleks piisas 20-st tõrjest.

Seitsmest ühe enda arvele saanud Brad Richards tunnistas, et väravate laviin tuli suuresti ka õnne abiga, kuid kaitsja Marc Staal seda arvamust ei jaganud, öeldes: "Tegime suurepärase alguse ja hakkasime koheselt tempot seadma. Kasutasime kiirelt paar võimalust ära, mis lükkas meile hoo sisse."

Rangers oli kuue ja poole minutiga 2-0 ees. Bourque'i tabamuse toel jõudis Canadiens teise kolmandiku keskel ühe värava kaugusele, kuid Richards ja Chris Kreider kasvatasid kolmandiku lõpus Rangersi edu kolme peale. Niigi keerulises seisus võttis kodumeeskond viimase perioodi alguses paar rumalat karistust ja saun oli valmis.

McDonagh, kes draftiti 2007. aastal liigase just Canadiensi poolt, kordas nelja punktiga Rangersi kaitsjate playoffide rekordit.


Rohkelt räägiti pärast mängu ka sellest, kuidas Martin St. Louis ema surm on Rangersil aidanud luua ühtsustunnet. Homme minnakse ühiselt ka France St. Louis ärasaatmisele.

Kommentaarid