Hitchcock sai Bluesilt uue lepingu

St. Louis Blues on kaks hooaega järjest leppinud playoffides vaid avaringi kohtumistega. Klubi jaoks on tegu altminekuga, kuid see ei ole kärpinud usku peatreeneri Ken Hitchcocki võimekuses. "Hitch" saab Bluesiga karikat veel ühe aasta püüda. Täna pikendas ta klubiga lepingut ühe hooaja võrra. Mõned pead on siiski pärast Chicago Blackhawksile 2-0 edusseisust kaotatud seeriat langenud. Koostöö ei jätku abitreeneri Gary Agnew ja väravavahtide treeneri Corey Hirschiga.

(foto: cbsstlouis.com)
Agnew, kellega Hitchcock töötas ka Columbus Blue Jacketsis, saabus klubisse kaks aastat tagasi. Hirsch oli ametis neli aastat, olles eelnevalt töötanud Toronto Maple Leafsi juures.

Hitchcock määrati Bluesi peatreeneriks 7. novembril, 2011. 199-st kohtumisest on ta meeskonna võidule tüürinud 124. korral. Tema punktide kogumise edukus, 67.3% kohtumistest, on klubi rekord. Hooajal 2011/12 sai temast neljas Bluesi peatreener, kes on võitnud hooaja parimale juhendajale jagatava Jack Adamsi trofee.

Ta on NHL-i läbiaegade enim võite kogunud peatreenerite rivis 557-ga 7. kohal. Aktiivsete peatreenerite osas on temast eespool vaid Blackhawksi loots Joel Quenneville 706-ga.

Viimase aja playoffide saavutused on tal olnud tagasihoidlikult, kuid karikavõidu kaliibriga peatreenerid ei kasva puu otsas ning nähtavasti imponeeris Bluesile just see.

Järgmisena ootavad klubi ees mängijate lõppevad lepingud. Neid on tervelt 11. Teiste seas lõppevad lepingud ka mõlemal väravavahil.

Kommentaarid