Playoffide 2. ring: Pittsburgh Penguins vs New York Rangers

Kui suur intriig on õhus Boston Bruinsi ja Montreal Canadiensi vahelises vastasseisus, siis ega vähem tuline pole seis ka Pittsburgh Penguinsi ja New York Rangersi vahel. Võib julgelt öelda, et need kaks meeskonda ei meeldi üksteisele. See fakt teeb aga selle vastasseisu hokifännide jaoks omakorda meeldivaks. Seni on playoffides omavahel mõõtu võetud neli korda ja kõik seeriad on võitnud Penguins. Viimati 2008. aastal mängudega 4-1. Sarnaselt tänavusele aastale kohtuti ka tookord teises ringis.

(foto: blueshirtsunited.com)
Omavahelised põhihooaja mängud

Penguins 3 - 4 (pärast lisaaega) Rangers
Määtä, Malkin, Neal - Pouliot x 2, Girardi, Richards
Penguins 5 - 2 Rangers
Kunitz x 2, Jokinen x 2, Crosby - Zuccarello, McDonaugh 
Rangers 3 - 4 (pärast karistusviskeid) Penguins
Hagelin, Zuccarello, Brassard - Kunitz, Dupuis, Sutter x 2
Rangers 5 - 1 Penguins
McDonagh, Stepan, Boyle, Callahan, Brassard - Letang

Penguins

Avaringist Columbus Blue Jacketsi vastu võttis Penguins kõige rohkem muret valmistava statistikana kindlasti kaasa keskmise sisse lastud väravate arvu. Selleks oli tervelt kolm. Kuna vastased suutsid Sidney Crosby ja Jevgeni Malkini mängu kenasti surmata, siis ise suudeti kirja saada vaid pool väravat rohkem. Samas sooritati kuue mänguga keskmiselt väravale 36 ja pool viset, mis oli avaringi parim saavutus. Ehk siis piisavalt võimalusi on olnud, et enda ja vastase vahele saada rohkem ruumi kui pool väravat. Rangersi vastu läheb seda kindlasti vaja, et mitte välja kukkuda. Tööd tuleb teha ka vähemuses mängimisega. 74.1% pole midagi, mille üle uhke olla. Suur küsimärk on see, et kas Penguinsi tase ongi hetkel selline, et vaevu saadakse Blue Jacketsist jagu või olid avaringi mängud lihtsalt soojenduseks? Rivaliteet Rangersiga peaks kindlasti ka kõige rahulikuma meelega meestel silmad sütitama. Kui aga seda ei juhtu, siis võib vabalt 2008. aasta seeria saada vastupidise tulemuse.

Jälgi teda: Sidney Crosby

Palju on räägitud Crosby playoffide väravate põuast ja need jutud kindlasti ka jätkuvad, aga kohtumised Blue Jacketsi vastu lõpetas ta ka -2'ga. Mees, kelle karjääri põhihooaja +/- on +124, peaks seda suutma siiski pluss poole peal hoidma. Samas on ta playoffid miinustega lõpetanud ka eelneval kahel hooajal. Ei ole vast kokkusattumus, et Penguins on nendes mängudes läbikukkunud. On selge, mida kolmanda ebaõnnestumise vältimiseks tuleb teha. Ja eks Fleury peab ka oma katust kätega kinni hoidma.

Rangers

Vaadates, et seeria läks seitsme mängu peale võib öelda, et Rangers pääses Philadelphia Flyersi vastu üle noatera. Aga kas tegelikult oli üldse kahtlust, et Rangers edasi ei saa? Mitte väga. Rangersile võis suure eelise anda juba selle poolest, et Henrik Lundqvist on selgelt kvaliteetsem puurivaht kui Flyersi eest seeriat alustanud Ray Emery. Samamoodi on Lundqvist üle ka Fleury'st. Mille muuga peaks aga Rangers pingviine edestama? Seda tuleb tikutulega otsida. Penguinsi senist nõrkust, vähemuses mängimist, ei hakka vast oma enamuse 10.3%-ga hirmutama. Samamoodi oli Rangers ka ise karistusi tappes ülimalt kehv 71.4%-ga. Ise visati 2.71 väravat mängus, mis ka justkui ei luba Penguinsit ületada. Seega peaks selles seerias saama Rangersi märksõnaks "kaitse". Vaid Boston Bruins lasi Rangersist avaringis keskmiselt vähem väravaid sisse.

Jälgi teda: Rick Nash

Nash siirdus eelmise hooaja eel Columbus Blue Jacketsist Rangersisse, sest ta tahtis playoffides mängida. Kõik Rangersi fännid võivad aga nüüd küsida: "Mees, kuhu sa jääd?" Mullu tuli tema poolt 12 mänguga vaid üks värav ja Flyersi vastu jäi ta seitsme kohtumisega nulli peale. Põhihooaeg oli tema poolt üsnagi kohutav - 65. mänguga 39 punkti (25 väravat) - ja kisub vägisi sinna poole, et 2002. aasta drafti avavalik võib selle hooaja lihtsalt korstnasse kirjutada. Kuigi veel on muidugi aega hakata tegusid tegema.

Ennustus: Rangers edasi 4-3

Miski kisub mind ikkagi sinna paati, et Penguins on täpselt nii nõrk kui see Blue Jacketsi vastu näis. Crosby produktiivsuse näol on veel arenguruumi, kuid on raske uskuda, et sellest piisab, et lonkava mängustiiliga meeskond konverentsifinaali viia. Nashi olukord on Rangersi jaoks muret tekitav, kuid Flyersi vastu oli piisavalt skoorijaid, kes esisnaipri asemel paugutasid. Lundqvist on Fleury'st pea jagu üle, kui ei ilmu just välja see imemees, kelle toel Penguins viis aastat tagasi karikani uisutas. See näib aga väga-väga ebatõenäolisena. Suureks faktoriks seeria lõpptulemuses võib olla ka liiga täiesti kohutav mängude planeerimine. Meeleheitlikult sooviti avaringiga saada hakkama vana kalendrikuu sees ja seetõttu pidi Rangers mängima kahel õhtul järjest. Nüüd alustatakse 2. ringi mängudega reedel, pühapäeval ja esmaspäeval. Tuleb pidada kuus mängu üheksa õhtu jooksul. Mida kuradit?

Kommentaarid