Capitalsi uueks peatreeneriks sai Barry Trotz

Rohked spekulatsioonid kuuma koha ümber, milleks Washington Capitalsi peatreeneri tool kahtlemata on, võib nüüd lõppenuks lugeda. Vastutusrikas ametikoht on usaldatud eelnevalt 15 hooaega Nashville Predatorsi tüürinud Barry Trotzile. Lisaks sai Capitals ka uue peamänedžeri. Klubisiseselt edutati sellesse rolli Brian MacLellan, kes oli eelnevalt töötanud asemänedžerina. Klubi omaniku Ted Leonsise sõnul oli Trotz pärast Adam Oatesi vallandamist koheselt sihtmärgiks nr. 1.

(foto: Rich Lam/Getty Images)
"Olime õnnega koos, et ta vaba oli. Tema senised saavutused on suurepärased ja ma loodan, et ta suudab meid tõsta veel kõrgemale," ütles Leonsis Trotzi kohta.

Trotz on ka eelnevalt Capitalsis töötanud. 80ndate lõpus oli ta klubi juures poolekohaga skaut ja enne Predatorsi juurde siirdumist juhendas ta Capitalsi tütarklubisid Baltimore Skipjacksi ja Portland Piratesit.

"Olen väga elevil Washington Capitalsiga liitumise pärast. Tegu on suurepärase klubiga, millel on tugev vundament ja tohutu fännibaas", ütles Trotz Capitalsi kodulehele.

"Tundsime vajadust teha olulisi muudatusi ja seda ma ka tegime, kui lasime eelmisel peatreeneril ning peamänedžeril minna, aga me ei soovinud alustada täiesti algusest," kommenteeris Leonsis MacLellani edutamist.

Varasemalt oli spekuleeritud ka sellest, et Capitalsi peamänedžeriks saab Wayne Gretzky. Nüüd, kus kõik otsused tehtud, on aga nr. 99 need jutud kategooriliselt tagasi lükanud.

Trotzi on hinnatud kaitsva mängustiili spetsialistiks, seega on tegu täpselt Capitalsi vajadustele vastava mehega. Predatorsi tüürides ei saanud ükski tema meeskonna mängumees ühe hooaja jooksul kirja rohkem kui 33 väravat. Nüüd on aga Trotzi kasutuses Aleksandr Ovetškini suurepärane talent.

Kommentaarid