Kings viigistas lääne finaali tänu võimsale lõpule

Chicago Blackhawks oli playoffides võitnud klubi rekordit tähistavad seitse kodumängu järjest. Los Angeles Kings polnud kunagi varem playoffides Chicagost võitjana väljunud, kuid seda kõike vaid kuni tänaseni. Kings pani viimasel kolmandikul püsti unustamatu peo, mis jättis Blackhawksi väravavahist Corey Crawfordist taas tavainimese mulje. 0-2 kaotuseisust tuldi välja ning võideti lõpuks 6-2. Tervelt viis väravat tulid viimase 20 minuti jooksul ja seeria on nüüd 1-1 viigis.

(foto: Getty Images)
Crawford oli enne kohtumist viimase kahe aasta jooksul playoffides kaotanud vaid kaks 20-st kodumängust. Keskmiselt oli ta nendes kohtumistes enda selja taha lasknud vaid 1.45 väravat. Kui panna sellele juurde fakt, et mees on tänavu üleüldiselt olnud superhoos, siis oli raske näha, kuidas Kingsil mingisugunegi võimalus võib olla. Chicagos oli isegi Crawfordi ülistuseks spetsiaalsed plakatid välja riputatud.

(foto: Twitter @nhlexpertpicks)
Ei tea, kas see võetakse nüüd maha? Crawford lasi viis väravat (ühe ajal istus ta pingi peal) 30 pealeviskega. Jonathan Quick tegi 23 tõrjet, nende seas ülioluline Brent Seabrooki röövimine kui Blackhawksi kaitsjal oli võimalus teha 3-0. Samuti tuleb Kingsil tänada ka mõnda voodoo-nõida, sest muud moodi on raske seletada, kuidas alljärgnevas olukorras litter väravasse ei läinud.


Lagunes ka seni peaaegu perfektselt toiminud Blackhawksi vähemuses mängimine. Kui seni oli playoffide peale lastud vaid neli vastaste enamuse väravat, siis nüüd tuli neid tervelt kaks tükki. Meeskonna boss Joel Quenneville oli ilmselgelt häiritud sellest, kuidas mäng ära anti. "Mulle meeldisid väga esimesed 38 minutit. Tegutsesime siis plaanipäraselt, aga vastased said kolmandiku lõpus hoo sisse, mil nad üsna süütust olukorrast skoorisid," rääkis Blackhawksi peatreener.

See oli Justin Williams, kes suutis värava ees olles litri läbi Crawfordi patjade sokutada ning, nagu hiljem selgus, Kingsi jaoks mängu päästa. Teiseks kangelaseks tõusis Jeff Carter, kes sai kirja kübaratriki. Tabamuste seas oli ka see, mis viimase perioodi alguses viigistas seisu 2-2'le. Lisaks korjas Carter endale ka ühe söödupunkti.

"Me teadsime, et viimane kolmandik tuleb meie poolt selle seeria parim. Olime riietusruumist välja sammudes väga enesekindlad selles, et suudame survega toime tulla ja teha kiire värava, mis ka juhtus," muljetas pärast mängu kaitsja Drew Doughty.

Kings jäi jõuvõtete arvestuses peale 35-23 ja võitis ka lahtiviskeid 43-27. Sellega kingis Blackhawks pidevalt initsiatiivi ära ning kui vastased viimasel kolmandikul hoogu läksid, siis kodumeeskonnal ei õnnestunud selle aja jooksul enam mitte midagi. Kirja jäi vaid kuus väravale viset.

"Me soovime alati kolmandikud korralikult ära lõpetada, et minna hea hooga järgmisele. Me ei suutnud kehvast teise kolmandiku lõpust kosuda," märkis Blackhawksi kapten Jonathan Toews

Viimati pandi Blackhawksile playoffides kuus tükki viis aastat tagasi, mil Detroit Red Wings võidutses 6-1. United Centre'is kingiti viimati playoffides kaheväravaline edu ära tervelt 17 aastat tagasi.


Carteri viimasel kolmandikul kogutud neli punkti on NHL-i playoffide rekordi kordus. Samuti on tema kolm väravat Kingsi rekordi kordus. Varasemalt tehti see ära täpselt 40 aastat tagasi ja samuti Blackhawksi vastu. Toonaseks kangelaseks oli mees nimega Tommy Williams.

Huvitaval kombel jäi playoffide punktiliider Anze Kopitar vaatamata väravatesadule nulli peale.

Kommentaarid