Imelaps McDavid valiti Horvaatia klubi poolt KHL-i

Täna toimus Euroopa tugevaima hokiliiga KHL-i draft. Novokuznetski Metallurg võttis seal esimese valikuna noorhärra nimega Kirill Kaprizov. Drafti märkimisväärseimaks sündmuseks oli aga see, et valituks sai ka Connor McDavid, 17-aastane ründaja, kelles nähakse tõelise megatähe potentsiaali. Teises ringis, 77. valikuna, võttis ta endale Zagrebi Medvešcak, kellel selja taga KHL-i debüüthooaeg. Samas on loomulikult ülimalt ebatõenäoline, et talendikat kanadalast kunagi üldse Horvaatia klubi värvides näeb.

(foto: lastwordonsports.com)
McDavidi valimine näib Zagrebi poolt PR-trikina. Ainus, mis tema valimisega saadi, oli õhkõrn võimalus, et kui NHL-i tabab järjekordne tööseisak, siis saab McDavid KHL-is mängida vaid Zagrebi rivistuses. Kui just tema mängijaõiguseid mingi aeg maha ei parseldata.

Seejuures võeti enne McDavidit veel üks talendikas noor, kes peaks järgmise aasta NHL-i draftis valituks saama. 25. valikuna sai Travis Konecny mängijaõigused endale Riia Dinamo.

Tegu pole esimese korraga, mil KHL-i draftis saavad valituks mehed, kes nagunii NHL-i siirduvad. Eelmisel aastal sai näiteks valituks ka Aaron Ekblad, kes peaks tänavuses NHL-i draftis minema TOP 3 seas. Varasemalt on ennast KHL-i draftivalikuna leidnud ka näiteks Victor Hedman ja Taylor Hall.

NHL-i tänavune draft, kus avavaliku õigus on Florida Panthersil, toimub 27. juunil.

Kommentaarid