Drafti avavalik Panthersile

Tänavu kõigi jaoks poksikotti kehastanud Buffalo Sabres ei suutnud isegi võita drafti loteriid. Innukalt oodati saada võimalus teha drafti esimene valik, kuid hokijumal andis selle hoopis Florida Panthersile. Sabres sai viimati esimese valiku teha aastal 1987. Panthers saab selle au esimest korda alates 1994. aastat. Huvitaval kombel tõusis loterii paremuselt teist võidu tõenäosusprotsenti omanud meeskond esimeseks juba kolmandat korda järjest. Mullu oli just Panthers see, kes avavalikust ilma jäi

(foto: Jim Rassol)
Loosimise eelseteks tõenäosusprotsentideks olid::

Sabres 25.0%
Panthers18.8%
Oilers 14.2%
Flames10.7%
Islanders 8.1%
Canucks 6.2%
Hurricanes 4.7%
Maple Leafs 3.6%
Jets 2.7%
Ducks (saadi Senatorsilt Bobby Ryani vahetustehingu käigus) 2.1%
Devils 1.5%
Predators 1.1%
Coyotes 0.8%
Capitals 0.5%

Panthersi kõrval olid teisteks kerkijateks New Jersey Devilsi selja taga olnud meeskonnad. Seda seoses karistusega, mis määrati Devilsile liiga reeglite rikkumise eest. Nimelt prooviti 2010. aasta suvel Ilja Kovaltšukiga sõlmida liiga pikk leping. Lõpuks saadi kokkuleppele ka liiga reeglite piiridesse mahtuva lepingu osas, aga NHL karistas siiski Devilsit selle eest, et reegleid rikkuda prooviti. Tuli loovutada 2011. aasta 3. ringi valik ja üks esimese ringi valik nelja hooaja jooksul. Lisaks tuli tasuda ka 3 miljoni dollari suurune trahv. Tänavu märtsis tuli otsus Devilsile poolteist miljonit tagastada ja anda 2014. aasta drafti avaringi viimane valik.

Kui järgmise aasta drafti avavalik on juba selge - selleks on Connor McDavid, kes hokimaailmas põhjustamas suurimat kihinat-kahinat alates Sidney Crosby't - siis tänavune nr. 1 mees on seni lahtine. Spekuleeritakse, et see võiks tulla kolme mehe seast. Nendeks on kaitsja Aaron Ekblad ja ründjad Sam Reinhart ning Sam Bennett.

Arvestades, et Panthers valis aasta tagasi kaitsja Seth Jonesi asemel ründaja Aleksandr Barkovi, siis ehk otustataksegi tänavu teistpidi.

Olles mullu esimesena Nathan MacKinnoni valinud kerkis Colorado Avalanche oma divisjoni võitjaks. Saame näha, kuidas läheb Panthersil.

Kommentaarid