Playoffide avaring: Pittsburgh Penguins vs Columbus Blue Jackets

Pittsburgh Penguins oli mullu põhihooajal imelises hoos. Seati kokku 15-mänguline võiduseeria ja märtsis tõusti ajaloo esimeseks meeskonnaks, kes suutnud terve kalendrikuu ilma kaotusteta veeta. Teiste seas hangiti playoffide marssi tugevdama Jerome Iginla ning jäi küsimus - kes võiks Penguinsi peatada? Selleks oli idakonverentsi finaalis Boston Bruinsi väravavaht Tuukka Rask, kelle selja taha saadi nelja mänguga vaid kaks litrit. Uuel aastal aga uue hooga. Playoffide avaringis kohtutakse Columbus Blue Jacketsiga.

(foto: Justin K. Allen/Getty Images)
Omavahelised põhihooaja mängud

Blue Jackets 1 - 2 Penguins
Calvert - Kunitz, Bennett
Blue Jackets 3 - 5 Penguins
Dubinsky, Tropp, Nikitin - Neal x 3, Crosby, Kunitz
Penguins 2 - 1 Blue Jackets
Malkin, Crosby - Calvert
Blue Jackets 0 - 3 Penguins
Engelland, Kunitz, Jokinen
Penguins 4 - 2 Blue Jackets
Kunitz, Sutter, Letang, Megna - MacKenzie, Johansen

Penguins

Võib öelda, et Penguins jäi hooaja lõpuosas veidi laisaks, et ei leidnud rammu võidelda idakonverentsi võidu nimel. Samas on ka tegelikult uskumatu, et Penguins idas üldse teise koha enda valdusesse sai. Terve hooaeg võideldi vigaststega ja kamba peale kokku ei saanud mehed kaasa teha tervelt 529 kohtumises! Penguins lõpetas selles arvestuses põhihooaja esikohaga. Samuti oldi edukaim arvulises enamuses mängiv meeskond 23.4% efektiivsusega. Sidney Crosby muudab automaatselt kõik mängijad enda ümber paremaks ja see on trump, mida pole võtta ühelgi teisel NHL-i meeskonnal. Playoffide saabumisel on järjekordselt küsimärgiks väravavaht Marc-Andre Fluery, kel saanud halvaks harjumuseks võtta otsustavates mängudes aukliku pange kuju. Kuidas läheb sel korral? Sellele ei tea veel keegi vastust, aga kindlasti näeme selle juba esimestes mängudes ära. Aasta-aastalt kogemusi omades võiks Fleury olla juba sel tasemel, et ei lase ennast pingetel mõjutada.

Jälgi teda: Marc-Andre Fleury

Selge see, et Crosby on meeskonna tähtsaim mängija ja Chris Kunitz oli see, kes Blue Jacketsi vastu põhihooajal suurimat lammutustööd tegi, kuid Penguinsi edu sõltub siiski sellest, kuidas väravavaht Fleury omadega toime tuleb. Tänavune väristamine oleks Penguinsi jaoks veel eriti valus selle poolest, et Tomaš Vokoun pole terve hooaja mänginud ja ainsaks varuplaaniks oleks siis kollanokk Jeff Zatkoff. Viimased ebaõnnestunud aastad on Fluery aktsiaid kõvasti kärpinud, kuid väärib meenutamist, et kunagine drafti 1. valik oli suur kangelane Penguinsi 2009. aasta karikavõidus.

Blue Jackets

Blue Jacketsi playoffidesse jõudmise üle võiks rõõmustada iga hokifänn. Mullu, kui veel läänekonverentsi kuuluti, jäädi lõpumängudest teenimatult välja, sest võrreldes Minnesota Wildiga oli kirjas vähem normaalaja võite. Samas valiti väravavaht Sergei Bobrovski põhihooaja parimaks puurivahiks ja selge see, et Blue Jackets läheb ka tänavu playoffides nii kaugele kui venelane jaksab meeskonda kanda. Hooaega alustas ta ebakindlalt ning esimese poole rikkus ära ka vigastus, kuid viimaste nädalate jooksul on mees taas olnud väga heas hoos. Väljaku teises otsas on meeskonda kandnud Ryan Johansen, kes kerkis ülekaalukaks punktiliidriks ja suurimaks väravakütiks. Samas on Blue Jacketsi nõrgaks kohaks see, et paari-kolme silmapaistva mängumehe kõrval ei ole piisavalt võimekaid abistajaid. Kõigis põhihooaja statistilistes valdkondades jäid "Sinijakid" harju keskmiseks ehk siis meeskonnal puudub konkreetne tugevus, millega vastased auti lüüa.

Jälgi teda: Sergei Bobrovski

Bobrovski lõpetas hooaja väga hea tõrjeprotsendiga 92.3% lastes enda selja taha keskmiselt vaid 2.38 väravat. Nullimänge tuli kokku viis. Need on tõelise eliitväravavahi numbrid ja venelane peab vastasseisus Penguinsi vastu hoidma kõrget taset, et tema meeskonnal mingisugunegi võimalus jääks. Usun, et ta teeb ka oma töö ära, aga siis jääb küsimus selles osas, et kas ründajad suudavad piisavalt väravaid toota. Põhihooajal mängis Bobrovski Penguinsi vastu vaid ühes mängus.

Ennustus: Penguins edasi 4-1

Penguins domineeris omavahelisi mänge põhihooajal täielikult. Võideti kõik kohtumised ja polnud vahet, kas väravasuul Fluery või Zatkoff. Crosby on oma karjääri jooksul Blue Jacketsile normaalajal kaotanud vaid ühe korra ning usun, et siit tuleb neli võitu veelgi juurde. Bobrovski "varastab" ehk ühe kodumängu, kuid peab juhtuma midagi ekstraordinaarset, et Penguins avaringis välja langeks. Meeskonda pole tänavu isegi mitte vigastused peatanud. Mis võiks selleks lõpuks olla?

Kommentaarid