Kus suitsu, seal tuld: Linden Canucksi uueks presidendiks

Kuulujutud veavad tihtipeale spordifänne alt, aga teine kord läheb mõni ka täppi. Kui Vancouver Canucks vallandas eile oma presidendi ja peamänedžeri Mike Gillise tekkisid kiirelt kuulujutud, et ameti võtab üle Trevor Linden. Nii ka läks. Samas seda ka väikese "aga"-ga. Linden on klubi uus president, kuid peamänedžeri roll jääb hetkel veel täitmata. Endise Canucksi mängumehena peaks Linden klubi läbi ja lõhki teadma ning olles hingega asja juures tooma Kanada klubi kiirelt ka tagasi tippu.

(foto: Shaun Best/Reuters)
Linden valiti Canucki poolt liigasse 1988. aasta drafti teise valikuna. Juba 21-aastasena kerkis ta klubi kapteniks, olles sellega terve liiga peale läbiaegade üks noorimaid, kes sellesse rolli usaldatud on. Kaptenina sai ta ka edukalt hakkama tüürides Canucksi 1994. aasta Stanley karika finaali, kus jäädi mängudega 3-4 alla New York Rangersile.

Ta on Canucksi ajaloos enim mänge pidanud mees. Neid sai ta kirja 1140. Esindades ka Montreal Canadiensit, New York Islandersit ja Washington Capitalsi sai ta enda nimele lõpuks 1382 NHL-i mängu. Ta viskas neis 375 väravat ja andis 492 söötu (kokku 867 punkti).

Pärast mängijakarjääri on ta ametis olnud NHL-i mängijate ühenduses mängijate huvide esindajana.

Spekuleeritakse, et peamänedžeri koha võtab üle teine Canucksi endine mängija Markus Näslund.

Kommentaarid