Flyers andis vastulöögi!

Avakohtumises New York Rangersi vastu mängu viimasel kolmandikul maha mänginud Philadelphia Flyers tegi 1-4 kaotusest õiged järeldused. Teises matšis visati ise neli tükki, samas kui vastased jäeti kahe peale. Sellega sai Flyers Madison Square Gardenist esimese võidu üle kolme aasta. Kokku oli kaotatud üheksa mängu jutti. Flyers kogus taas rohkelt karistusminuteid - 18 Rangersi 12 vastu - kuid erinevalt kahe päeva tagusest kohtumisest suudeti tekitada paremaid väravavõimalusi ning neid suudeti ka ära kasutada.

(foto: Adam Hunger/USA TODAY Sports)
Kohtumise algus oli samas Flyersi jaoks kurja kuulutav. Rangers haaras kiirelt 2-0 eduseisu. Mõlemad tabamused, esimene Martin St. Louis ja teine Benoit Poulioti poolt, tulid uhkete söödukombinatsioonide tulemustena. Pärast seda hakkas Rangersit masendama aga Flyersi puurilukk Ray Emery, kes tõrjus lõpuks 31 väravale viset.

Flyersi come-back algas kui mängitud oli 14:14. Tabamuse autoriks Jakub Voracek, kes koos meeskonnakaaslase Scott Hartnelliga on oma habemed playoffideks mustaks värvinud. Nii peaks mõlema mehe habemed lõpuks olema klubi värvides must-oranžid. Kui muidugi Flyers suudab piisavalt pikalt konkurentsis püsida.

Teise kolmaniku alguses viigistas arvulisest ülekaalust seisu Jason Akeson, kelle õnnetu 4-minutiline karistus kinkis Rangersile võidu esimeses kohtumises.Luke Schenn viis Flyersi ette kolmandiku keskel ja lõppskoori 4-2 vormistas tühja võrku visatud väravaga Wayne Simmonds. Flyersi kaks teise kolmandiku väravat tulid vaid üheksast väravale viskest. Ometi pidas Rangersi peatreener Alain Vigneault seda oma meeskonna parimaks, öeldes: "Meil oli suurepärased väravavõimalusi ja enamuses olles mängisime hästi, aga hoopis Flyers sai väravad kirja, mitte meie."

Kui Emery oli suurepärases hoos, siis Rangeri väravavaht Henrik Lundqvist mitte nii väga. Rootslane tõrjus lõpuks 24-st pealeviskest vaid 21. Mullu Chicago Blackhawksi varumehena playoffides jääle mitte pääsenud Emery võitis huvitaval kombel viimati playoffides täpselt kolm aastat tagasi, 20. aprill 2011, kui ta kandis Anaheim Ducksi särki.


"Nad täitsid oma ülesandeid paremini kui meie enda omasid", tõdes Ryan McDonagh, kes Flyersi kaptenit Claude Giroux'd seeria käigus "jälitanud" 49-st vahetusest 39. jooksul. Giroux sai teises mängus kirja ühe söödupunkti, kuid pole Rangersi vastu skoorinud tervelt 15. järjestikuses matšis. 14. viimase kolmandiku jooksul pole tal lastud sooritada isegi mitte ühtegi väravale viset!

Seeria jätkub meie aja järgi ööl vastu kolmapäeva Philadelphias, kus Flyers võitis Rangersi vastu mõlemad põhihooaja kohtumised.

Kommentaarid