Suured tehingud enne drafti: Panarin Columbusesse, Stepan Arizonasse

Täna Chicagos algava NHL-i drafti ajal peaks valitsema väga kummaline olustik. Kohalik meeskond on vahetult enne seda ära andnud kaks oma võtmemängijat. Blackhawks tõi Artemi Panarini vastu Columbus Blues Jacketsist tagasi Brandon Saadi ja samuti loobuti Niklas Hjalmarssonist. Rootslane liitus Arizona Coyotesiga, kes samal ajal leidnud endale ka potentsiaalse esitsentri ja -väravavahi.

(foto: theatheltic.com)
Panarin ja Saad vahetavad kohti tehingus, millesse kuuluvad Blackhawksi poolelt ka 22-aastane ründaja Tyler Motte ja tänavuse drafti 6. ringi valik ning Jacketsi poolt 24-aastane piiratud vabaagendist väravavaht Anton Forsberg ja järgmise aasta drafti 5. ringi valik.

Blackhawksi jaoks on tegu raha säästva lükkega. Nii Panarin kui Saad võtavad oma lepingutega palgafondist kuus miljonit, aga venelase kontraht lõppeb juba ülejärgmisel suvel ja suure tõenäosusega on tulemas järjekordne palgatõus. Saadi leping saab läbi alles 2021. aasta suvel. Samuti olevat meeskonna esistaarid Patrick Kane ja Jonathan Toews hirmsasti puudust tundnud 24-aastasest ründajast, kes kuulus varem Chicagos kahte Stanley karika võitnud meeskonda.

Hjalmarsson, kelle näol tegu kolmekordse karikavõitjaga, liigub edasi tehinguga, mis toob Tuulisesse linna 24-aastase kaitsja Connor Murphy ja kaks aastat noorema ründaja Laurent Dauphini.

Coyotes on aga veelgi olulisema tehingu teinud New York Rangersiga. 21-aastase kaitsja Anthony DeAngelo ja tänavuse drafti 7. valiku eest toodi ära Derek Stepan ja Antti Raanta.

Soomlane on viimastel hooaegadel olnud üks liiga parimatest varuväravavahtidest ning peaks olema võimeline täitma korralikult ka esikinda rolli. Stepani näol on tegu stabiilse 50+ punkti mehega, kes lepinguga seotud veel vähemalt neli hooaega.

Kommentaarid