Draftis osutusid valituks 14 riigi mängijad

Tänavune NHL-i draft, mis tõi soomlastele avaringis uue rekordi, lõppes laupäeval 2.-7. ringi valikutega ja nende järgselt on rõõmustamiseks põhjust 14 riigil. Just nii palju oli erinevaid riike, kust mängijad valituks osutus.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Ühe mängijaga aitasid riikide arvu kümne pealt kasvatada Prantsusmaa, Saksamaa, Norra ja Sloveenia.


Erinevaid liigasid oli lõpuks esindatud kokku 29. Neist edukamad olid OHL (42 mängijat), WHL (33) ja USHL (20), kus ka meie drafti lootus Robert Arrak tänavu mängis.

Robert oli küll drafti eelnimekirjas, ent langes sealt kahjuks lõpuks välja. Seiklus ookeani taga osutus loodetust halvemaks. Mullu USHL-i põhihooaja võitnud Cedar Rapids RoughRiders tegi ülimalt ebaõnnestunud hooaja, kaotades 60-st matšist 48 ja see ei saanud saatuslikuks vaid Robertile. Draftis ei osutunud valituks ka meeskonna tšehhist kaitsja Jakub Sirota, kes oli nimekirjas lõpuni välja ja keda nähti pikalt võimaliku 2.-3. ringi valikuna.

Vanuse poolest on Robert drafti kõlbulik ka järgmisel aastal ning võimalik, et siis minnakse juba kambakesi peale. Mõnel lehel on isegi viis sini-must-valge lipuga noorsandi üles märgitud.

Vahetustehingute poole pealt vaikseks jäänud draft tõi teisel päeval ühe märkimisväärse tehingu. New York Islanders andis Travis Hamonici Calgary Flamesile tehingus, millesse kaasatud drafti valikud on mitmete konksudega. Kokkuvõtlikult sai Islanders 2018. aasta avaringi valiku ja kaks tulevast 2. ringi valikut ning Flames ühe 4. ringi valiku.


Flames saab Hamonici näol juurde ühe usina ja mitmekülgse kaitsja. Islanders vabanes mängumehest, kes oli juba varem klubist lahkuda soovinud. Lisaks on nüüd vähemalt paberi peal olemas üks lisa avaringi valik, mida Colorado Avalanche väidetavalt Matt Duchene'i eest on nõudmas. Lähipäevad näitavad, kas selles suunas ka liikuma hakatakse.

Kommentaarid