Penguins asus kuueväravalise (!) võiduga finaalseeriat uuesti juhtima

Pittsburgh Penguinsi peatreener Mike Sullivan ja kõik mängijad on pidevalt rääkinud sellest, kuidas satsi suurimaks tugevuseks on erinevatest raskustest üle olemine. Seda on nüüd uuesti näidatud. Karikakaitsjal tundus pärast kahte suurt järjestikust kaotust olevat jama majas, aga nendele vastati omakorda hiigelvõiduga.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Nashville Predatorsist sai läbi aegade neljas meeskond, kes mõnes finaalmängus nulli peale jäänud ja ise vähemalt kuus väravat lasknud. Pekka Rinnel ei taha kuidagi asjad Pittsburghis õnnestuda. Meeskonna esikinnas kestis seekord vaid ühe kolmandiku, lastes üheksa pealeviskega kolm väravat.


Soomlasel on nüüd kogu karjääri peale Pittsburghis peetud mängudest tõrjeprotsendiks kirjas 82.2%.

Rinne asemel sisse tulnud Juuse Saros ei saanud palju paremini hakkame, lastes kohe esimese pealeviskega värava ning tõrjudes 15-st pealeviskest vaid 12. Samal ajal sai Matt Murray teises puuris 24 tõrjega kirja oma karjääri kolmanda playoffides tulnud nullimängu. Vaid Felix Potvin ja Martin Brodeur on temast nooremana selle arvuni jõudnud.

Kõik väravad tulid erinevatelt mängijatelt. Justin Schultz avas varajase ülekaalu tabamusega skoori ning avakolmandikul kasvatasid veel edu Bryan Rust ja Jevgeni Malkin, kes kerkis sellega neljandaks eurooplasest mängumeheks, kellel vähemalt kolm hooaega kümne playoffides tulnud väravaga.


Lõppskoor vormistati ära juba teisel perioodil. Conor Sheary sai kirja oma finaalseeria teise, Phil Kessel tegi ära Malkini poolt enne mängu välja lubatud värava ning täpne oli ka Ron Hainsey. Kessel teenis värava kõrvale ka kaks söödupunkti. Sidney Crosby korjas söötudest kolm punkti ja tõusis tänu nendele Penguinsi ajaloos finaalis enim punkte kogunud mängijaks.


"Meil on veel kõvasti tööd teha, aga mulle meeldis see, kuidas täna mängisime," kommenteeris pärast kohtumist Crosby, kellest sai peakangelane ka ühes kummalises pudeli viskamise intsidendis.

Sullivan nimetas meeskonna esitust mängus kogu senise finaalseeria parimaks. Sellega võeti tänavustes playoffides kümnes koduvõit, mis uueks klubi rekordiks. Aastate jooksul on vaid neli meeskonda ühe hooaja käigus neid karikamängudel rohkem kirja saanud.

Predatorsil on aga ka teadupärast kodus tänavu tulemused olnud väga head ja seetõttu loomulikult valget lippu veel ei lehvitata.

"Seeria võiduks peab võitma neli mängu. Lähme tagasi oma halli ja me tunneme end seal väga kindlalt," ütles P.K. Subban, kelle näoga merihunt oli ainus põnev asi viimasel kolmandikul.


Sheary värava juures söödu kirja saanud Jake Guentzel jõudis oma playoffide 21. punktini, millega kordab kõigi aegade kollanokkade rekordit.


Penguins on oma ajaloo jooksul võitnud kõik neli võõrsilmängu, kus võimalik karikas kindlustada. Tuleval pühapäeval on võimalik seda kaotusteta seeriat jätkata.

Kommentaarid