Suve esimene suurem tehing: Lightning saatis Drouini Montreali

Jonathan Drouini vahepealne soov Tampa Bay Lightningust lahkuda vaibus kiirelt, aga nüüd on see siiski täide läinud. 22-aastane ründaja alustab uut hooaega Montreal Canadiensis. Lightning sai vahetustehingus vastu noore kaitsja Mihhail Sergatšjovi ja võimaliku 2018. aasta drafti 2. ringi valiku.

(foto: thechronicleherald)
Drafti valik on tingimustega, mille kohaselt jääb see Lightningule, kui peagi 19-aastaseks saav venelane ei mängi tuleval hooajal koos playoffidega vähemalt 40 mängus. Canadiensile oleks sel juhul liikumas 6. ringi valik.

Tänavu 73 mänguga 53 punkti (21+32) kogunud Drouin oli piiratud vabaagendi staatuses ja nõudmas selgelt suuremat palka, kui Lightningu peamänedžer Steve Yzerman oli valmis talle andma. See polnud aga probleemiks Montrealis, kus temaga sõlmiti kiirelt kuueaastane tehing koguväärtusega 33 miljonit dollarit. Keskmine töötasu 5.5 miljonit jääb meeskonna ründajate seas alla vaid Tomaš Plekaneci kuuele miljonile.

Quebeci provintsist pärit noormees, kes üles kasvanud Bell Centre'ist kahetunnise autosõidu kaugusel, on Canadiensiga liitumist kiirelt nimetanud lapsepõlveunistuse täitumiseks.

Lõppenud hooajal Canadiensi eest neljas mängus väljakul käinud ja OHL-i Windsor Spitfiresiga Memorial karika võitnud Sergatšjovi hinnatakse hokimaailma üheks säravaimaks kaitsetalendiks. Ta valiti mullu juba 17-aastasena OHL-i hooaja parimaks kaitsemängijaks.

"Arvame, et ta on võimeline siinses liigas mängima kõigis olukordades ja sellise kaliibriga mängijaid on väga raske leida," ütles Yzerman verinoore venelase kohta.

Lightning säästab käiguga raha, mida saab kasutada teiste vabaagentide ära sidumisele ja kindlustab end seoses liiga laienemise draftiga. Rivistuses onüks mängija vähem, keda peaks Vegas Golden Knightsi eest "kaitsma". Sarnaseid tehinguid otsivat kõik meeskonnad, enne pühapäeval kukkuvat tähtaega, mille järel tuleb liigale edastada nimekiri mängijatest, keda Golden Knightsi jaoks lauale ei jäeta.

Montrealist võib arvatavasti peagi veel uudiseid oodata. Alex Galchenyuk on pärast peatreenerivahetust olnud soosingust väljas ning Canadiens on otsimas talle uut kodu.

Kommentaarid