Järjekordne koduvõit aitas Predatorsil finaalseeria viigistada

Tänavu karikavõistlustel väga toetava kodupubliku ees järjekindlusega erinevaid vastaseid maha nottinud Nashville Predators jätkab sellega ka karikafinaalis. Pittsburgh Penguinsi vastu võideti suure vahega teine mäng järjest ja sellega viigistati tänavune finaal 2-2'le.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Kümnest kodumängust üheksanda võitnud Predators otsustas asja seekord 4-1 skooriga. Kohtumise võiduvärav sündis teise kolmandiku alguses. Frederick Gaudreau kerkis liiga ajaloos teiseks mängijaks, kes oma karjääri esimesed kolm väravat teinud finaalseerias. Kuigi Matt Murray oli ülilähedal olukorra päästmisele.


"Kui ma oleks seal tõrje teinud, siis võinuks kogu mäng teistsugune olla," märkis 23 tõrjega lõpetanud Murray pärast matši.

Avakolmandikul olid Calle Järnkrok ja Sidney Crosby väravaid vahetanud. Crosby polnud alates 2009. aastast finaalis skoorinud. Karjääri 161. playoffides kogutud punkt pani ta kõigi aegade edetabelis 20. kohale.

"Nad kasutasid meie eksimused ära ja meie peame sama tegema," kommenteeris meeskonna kapten.

Gaudreau tabamuse kõrval mahtus teise perioodi ka Viktor Arvidssoni koll, millega rootslasest ründaja murdis 15-mängulise põua. Lõpuminutitel vormistas skoori tühja värava üles leidnud Filip Forsberg.


Finaali kahe väga ebakindla esitusega alustanud Pekka Rinne sai kirja 23 tõrjet ja on nüüd viimase kahe mängu peale 52-st pealeviskest tõrjunud 50 (efektiivsus 96.1%).

"Esimeses kahes mängus tegime mitmeid häid asju, aga isiklikult polnud ma enda esitustega rahul. Järgmised kaks mängu on olnud tohutult tähtsaid meie jaoks ja mulle isiklikult ka," muljetas soomlane.

Gaudreau tabamus tegi tänavusest finaalist läbi aegade esimese, kus neli võiduväravat tulnud liiga uustulnukate poolt. Nii tal kui Jake Guentzelil on neid kirjas kaks.


Seeria jätkub neljapäeval Pittsburghis. Tänavune karikavõitja selgub hiljemalt järgmisel kolmapäeval.

Kommentaarid