Finaalis kõrvaltvaatajaks jäetud Hagelin on kuri

Pittsburgh Penguins on üheksa küünega Stanley karikast kinni, aga meeskonnas kõik 100%-liselt harmooniline siiski pole. Mulluse karikavõidu üks suurimatest kangelastest Carl Hagelin pole tänavu kordagi veel finaalseerias väljakul käinud ja see on rootslase kurjaks ajanud.

(foto: nypost.com)
Hagelin lõpetas põhiturniiri ja alustas karikamänge alakeha vigastust ravides, ent hetkel on ta terve. Ometi pole Penguinsi peatreener Mike Sullivan rootslast usaldanud.

"Kui saad sellest teada, siis oled vihane," kommenteeris Hagelin koosseisust väljajäämist. "Aga see on Stanley karikafinaal. Mina pole oluline, tähtis on meeskond."

Mullu keset hooaega saabunud ründaja jõudis põhihooajal 37 mänguga 27 punktini, millele lisandus playoffidest veel 16 silma. Vaid neli mängijat kogusid eelmise hooaja karikamängudes Penguinsi särgis Hagelinist rohkem punkte. Aasta hiljem on aga lood hoopis teistsugused. Põhihooajal õnnestus 61 mänguga jõuda vaid 22 punktini (6+16) ja playoffides on 11 kohtumisega kirjas vaid üks punkt, mis tuli 2. ringi seeria 5. mängu väravast.


Just tagasihoidlik mänguvorm on põhjuseks, miks eelmise hooaja üks heerostest tänavu sündmusi ülikonnas vaatamas. Sullivani sõnul mõistvat Hagelin tema otsust ja nägevat kõvasti vaeva, et vanale tasemele naasta.

Võimalik, et Hagelin saab täna finaalseeria 3. mängus oma praegust seisu ka rahvale näidata. Nick Bonino saabus Nashville'i karkudel ja kui tema mängukõlblik pole, siis peaks rootslase jaoks koosseisus koht avanema.

Kommentaarid