Playoffide MVP valimisel jagus üks hääl ka Karlssonile

Sidney Crosbyst sai läbi aegade kolmas mängija, kes järjestikustel aastatel valitud Stanley karika playoffide kõige väärtuslikumaks mängijaks ja seda selge ülekaaluga. Nii selgub hääletustulemustest. Teiste hulgas jagus aga üks hääl isegi Erik Karlssonile.

(foto: espn.com)
Arvestades kuivõrd vinge mängumees Karlsson on, siis pole tema eelistamises midagi üllatuslikku. Küll aga teeb selle imekspandavaks tõsiasi, et Ottawa Senatorsi kapten ei mänginud finaalseerias. Senaatorid takerdusid idakonverentsi finaali, kui otsustav 7. mäng kaotati.

Conn Smythe'i trofee on varasemalt viis korda, viimati 2003. aastal, läinud finaalis kaotajaks jäänud meeskonna esindajale, aga finaalseerias mitte osalenud mängija toetamine on midagi ennekuulmatut. Mitte, et Karlsson seda väärt poleks. Eriti pärast seda, kui ta oli katkise kannaga mängides playoffides selgelt kõige resultatiivseim kaitsemängija (19 matšiga 18 punkti).


Crosby ja Jevgeni Malkini vahel oli pealtnäha raske valida, aga hokiajakirjanike liidu eelistus oli selge. 13 tabamusega lõpetanud Jake Guentzelist sai alates 1926. aastast esimene kollanokk, kes playoffides parima väravakütina lõpetanud, kuid see fakt võlus väheseid.

Kommentaarid