Boudreau luigelaul? Ducks kaotas Sabresile kuivalt

Eilse päeva peale võib kalendris linnukese teha. Buffalo Sabres jõudis pärast rohkem kui 12-kuulist pausi esimese nullimänguni. Chad Johnson jättis Anaheim Ducksi kuivale ning võimalik, et sellega lõppeb Anaheimis ka Bruce Boudreau ametiaeg.

(foto: Gary Wiepert/AP)
Johnson isiklikult polnud ligi 21 kuud seljatagust puhtana hoidnud. Ta tegi seda rekordilise esitusega. 29-aastasest kanadalasest sai klubi ajaloos esimene väravavaht, kes 44 või rohkema tõrjega puhta paberi teeninud.

Väravavahi superesitus aitas Sabresil murda neljamängulise kaotusteseeria, mis Ducksi vastu viimastel aastatel kujunenud oli. Väravate eest hoolitsesid Evander Kane, Jake McCabe ja Jamie McGinn.

Ducksi puurilukk John Gibson läks koju vaid 19 tõrjega ning Boudreau elas end pärast kohtumist mängijate peal välja. "Vajame, et meie parimad mängijad oleksid püsivalt meie parimad mängijad. Hetkel seda ei juhtu," teatas 60-aastane peatreener.

Ryan Getzlafi sõnul jääb hetkel kõigest veidi puudu: "Me pole piisavalt näljased ega sihikindlad. Ründekombinatsioonid on peaaegu head ja peaaegu pole selles liigas piisavalt hea."


Ducksi õnneks on Vaikse ookeani divisjon tänavu väga kummaliste tulemustega. Meeskond istub 27 silmaga põhjas, aga 2. koht on ainult kuue punkti kaugusel.

Teised kohtumised

New Jersey Devils 1 - 5 Florida Panthers (tipphetked)

Panthers jättis üllatuslikult Roberto Luongo pingile, aga vabalt võinuks ka ilma puurilukuta mängida, sest Devils sai hakkama vaid 16 väravale läinud pealeviskega. Al Montoya nullimäng rikuti alles viimasel kolmandikul ülekaalu väravaga. Külalisi vedas Brandon Pirri, kes lõpetas 1+2'ga.

Philadelphia Flyers 2 - 0 Vancouver Canucks (tipphetked)

Steve Mason teenis 36 tõrjega hooaja teise puhta paberi ning selle toel süvendati Canucksi kriisi. Tagatipuks jäi Willie Desjardinsi meeskond kohtumise käigus ilma ka Henrik Sedinist.

Toronto Maple Leafs 4 - 5 (LA) San Jose Sharks (tipphetked)

Leafs jäi teist mängu järjest viimasel kolmandikul eduseisust ilma ning kaotas lisaajal. Kokku on tänavu lisaaja/karistusvisete kaotuseid nüüd seitse ja sellest on "parem" olnud vaid Canucks. Võiduvärav tuli Brent Burnsilt, kes sai alates 2013. aasta 23. detsembrist kirja oma esimene kolme punktiga mängu. Sama resultatiivne oli ka Joe Pavelski. Sharks püstitas mängus ka ühe klubi rekordi. Nimelt tuli kaitsjatelt 25 väravale läinud pealeviset. Seda on kahe võrra rohkem, kui eelmine rekord.

Montreal Canadiens 0 - 3 Los Angeles Kings (tipphetked)

Eelmises mängus viis tükki lasknud Jonathan Quick teenis hooaja teise puhta paberi 45 tõrjega. Karjääri 39. nullimäng jätab ta läbi aegade edetabelis ameeriklaste seas esikoha jagamisest ühe kaugusele. Canadiens on viimasest viiest kodumängust kaotanud neli. Ehk aitavad välismängud taas hoos sisse? Laupäeval alustatakse Dallases 8-mängulist välisturneed.

St. Louis Blues 2 - 1 Nashville Predators (tipphetked)

Blues oli pikalt kaotusseisus, aga suutis teist mängu järjest kohtumise viimasel kolmandikul enda kasuks kallutada. Võiduvärav tuli Vladimir Tarasenko poolt, kes kerkis Jamie Benniga jagama liiga suurima väravaküti au. 20-st tabamusest neli on tulnud viimases neljas mängus ja nii saab isegi hirmutava Ryan Reavesiga suureks sõbraks.


Minnesota Wild 5 - 2 New York Rangers (tipphetked)

Devan Dubnyk oli Wildi postide vahel tagasi ning väga palju vaeva ei pidanud nägema. Tema väravale läks vaid 23 pealeviset. Esimesel kolmandikul pärast Antti Raanta vigastust sekkunud Henrik Lundqvist lasi neli tükki 31 pealeviskega. Mikko Koivu skooris kaks korda ning teenis ka ühe söödupunkti.

Chicago Blackhawks 4 - 0 Edmonton Oilers (tipphetked)

Corey Crawford sai pärast Tony Espositot ja aastat 1974 esimeseks Blackhawksi väravavahiks, kes nelja mängu jooksul korjanud kolm puhast paberit. Selleks tuli teha 33 tõrjet. Tema kõrval tegi mängu ära põhimõtteliselt üks ründekolmik. Marian Hossa lõpetas kolme sööduga, Jonathan Toews 1+2'ga ning Teuvo Teraväinen 2+1'ga.

Dallas Stars 1 - 3 Calgary Flames (tipphetked)

Liiga kõige ohtlikumale rünnakule jäeti vaid üks vähemuse värav ning Stars kaotas tänavu esimest korda teise kohtumise järjest. Flames näitas, et oskab ka kodust eemal mängida ning selle tulemusega kasvatati praegune võiduseeria seitsme mängu peale.

Colorado Avalache 2 - 1 New York Islanders (tipphetked)

Avalanche teenis alles hooaja viienda koduvõidu tänu kaitsja Francois Beauchemini kahele väravale. Äkki ongi Ducks tema lahkumise pärast katki läinud? Islanders oli enne seda mängu tänavu läänekonverentsi vastu 13-st kohtumisest võitnud kümme.

Arizona Coyotes 5 - 7 Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Kui oma esiründajata saadakse seitse väravat, siis äkki polegi sinijakkidel Ryan Johansenit vaja? Seejuures saadi tabamused vaid 21 pealeviskega. Kõik väravad tulid ka erinevatelt mängijatelt. Brandon Saad, Cam Atkinson ja Alexander Wennberg lisasid nende kõrvale ka kaks söötu. 0-2'st 3-2 juhtima pääsenud Coyotesi eest skooris Tobias Rieder kaks tükki.

Kommentaarid