Dramaatiline lõpp tõi Flamesile järjekordse koduvõidu

Hooaja alguses üsna lootusetult mänginud Calgary Flames on viimasel ajal kõvasti võitlustahet näidanud ja seda eriti kodumängudes. Läinud ööl võeti kuues järjestikune koduvõit. Neist viimased kolm on tulnud pärast normaalaega ning seekord Boston Bruinsi vastu ka kübaratrikiga.

(foto: nesn.com)
Johnny Gaudreaust sai klubi ajaloos alles teine mängija, kes lisaajal tehtud väravaga kübara on vormistanud. 1983. aastal sai sellega esimesena hakkama Ed Beers.

Bostoni ülikooli kasvandik avas skoori juba esimesel minutil ning viis Flamesi uuesti ette teise kolmandiku alguses. Vaid 20 sekundit pärast seda, kui Brad Marchandi värav oli Bruinsi 0-2 august viigini aidanud. Mark Giordano skooris Flamesi teise ning Matt Beleskey pani külalised esimest korda tabloole.

Ometi ei kestnud Flamesi edu kaua. Zdeno Chara, kelle harvast käkist juba 33. sekundil skoor avati, skooris vähem kui pool minutit pärast seda kui Gaudreau oli kodumeeskonna uuesti ette aidanud. Bruinsi kaptenil on värav kirjas kahes järjestikuses mängus.

Viigiseisuga mängiti praktiliselt kogu viimane kolmandik, kuid normaalaja lõpu eel läks siiski tulevärk lahti. 1:06 enne lõppu sai Marchand karistusviskega enda nimele vähemusest tulnud värava ning Jiri Hudleri poolt tuli Flamesi ajaloo hiliseim normaalaja värav mängus, mis on lõpuks võidetud.

Kuue mehega mängides sattus värava ette üks väga rahuliku meelega härra. Vaatamata sellele, et mänguajast oli vaid mõni sekund minna, suunas Joe Colborne Giordano söödu edasi ning Hudler kühveldas litri Sean Monahani abiga lõpuks sisse. Mänguaega jäi siis veel järgi täpselt 1.2 sekundit.

Lisaaeg lõppes, kui mängitud sai 3:20. Dougie Hamilton, kes 3-4 kaotusseisu toonud karistusviske kinkis, sättis 3 vs 2 läbimurdel litri Gaudreaule perfektselt ette ning teise kolmandiku alguses mängu sekkunud Tuukka Rask oli võimetu.

22-aastase ründaja jaoks on tegu karjääri teise kübaratrikiga. Üks sööt aitas ta karjääri esimese neljapunktilise mänguni.


Kodune kuuemänguline võiduseeria on Flamesi jaoks pikim alates 2013. aastast, mil suudeti kaheksa kohtumist järjest vastane alistada.

Teised kohtumised

Buffalo Sabres 5 - 2 Arizona Coyotes (tipphetked)

Nende mängude üle lugemine, kus Coyotes viis väravat lasknud, on juba raskeks minemas. Sabres mängis võidu välja 0-1 kaotusest. Evander Kane oli kaks korda täpne. Üks tabamustest tuli vähemusest. Coyotesi mõlemad skooris Max Domi. Sabres skooris viimati neljas mängus järjest vähemalt neli kolli 2007. aastal.

New Jersey Devils 3 - 4 (LA) Philadelphia Flyers (tipphetked)

Devils masendas vastaseid taas ühe viimase minuti väravaga, kui Mike Cammalleri ülekaalu tabamus meeskonna lisaajale aitas, kuid seal tuli Matt Readi karjääri esimene lisaaja värav. Flyers sai New Jerseyst alates 2012. aastast alles kolmanda võidu. Sellega pikendati oma praegune võiduseeria nelja peale.

Columbus Blue Jackets 1 - 2 (KV) Florida Panthers (tipphetked)

Üks omavärav ja karistusvisetel pinge all kindlalt toimetanud väravavaht Al Montoya aitasid Panthersi Columbuses alates 2007. aastast esimese võiduni. Pärast Cam Atkinsoni tabamust jättis Jonathan Huberdeau külalised seerias ellu ning Aleksandr Barkov tõi sealt võidu.

Edmonton Oilers 2 - 1 (LA) Dallas Stars (tipphetked)

Liiga viimase koha meeskond sai liidrist jagu tänu väravavahi Anders Nilssoni superesitusele. Rootslane lõpetas 42 tõrjega. Neist 15 tulid viimasel kolmandikul. Oilers andis teise kolmandiku lõpus Taylor Halli poolt tulnud eduseisu ära, kuid Jordan Eberle jättis lisaperioodi avaminutil kaks võidupunkti siiski koju.

Anaheim Ducks 1 - 0 San Jose Sharks (tipphetked)

Pingelise kohtumise saatuse otsustas viimase kolmandiku alguses tulnud Mike Santorelli hooaja neljas koll. John Gibson korjas 23 tõrjega hooaja teise nullimängu. Teist korda jäeti ka Sharks nulli peale. 7. novembril võidutseti San Joses samuti 1-0 skooriga.

New York Islanders 2 - 1 (KV) St. Louis Blues (tipphetked)

Islanders korjas läänekonverentsi vastu peetud 13. mängust kümnenda võidu. Kui oktoobris tõi Mihhail Grabovski värav St. Louisis Islandersile võidu, siis nüüd aitas valgevenelane on meeskonna lisaajale ning sealt edasi tulnud karistusvisetel skoorisid ainsatena Kyle Okposo ja Frans Nielsen. Seejuures on Nielsen üldse läbi aegade enim karistusvisete väravaid kirja saanud mängija (41).

Kommentaarid