Mike Sullivan sai esimese võidu Penguinsi bossina

Mike Sullivan on viimaks saanud esimese võidu Pittsburgh Penguinsi peatreenerina. Selleks läks aega täpselt nädal ja viis mängu. Sidney Crosbyta pingviinid olid kodus 5-2 üle Columbus Blue Jacketsist. Võidu tõid koju Jevgeni Malkin ja Phil Kessel.

(foto: pittsburghsportingnews.com)
Malkin viigistas teisel kolmandikul pärast Alexander Wennbergi väravat seisu ning Kessel viis kahe kolliga meeskonna ette. Ilusa punkti pani kolmandikule kaitsja David Warsofsky, kes skooris viimasel minutil klubi eest oma esimese värava.

Nii Malkini kui Warsofsky tabamused tulid ülekaalust, mis oli viimaks vanal tuttaval tasemel. Kogu hooaja efektiivsus jääb 16% peale, aga sinijakkide vastu pandi neljast kaks.

Jackets sai tänu Boone Jenneri tabamusele viimasel kolmandikul veel kahe kaugusele, ent järjekordne pingviinide materdamine jäi siiski ära. John Tortorella kirus pärast mängu avakolmandiku keskel pikalt kestnud 5 vs 3 olukorra mitte realiseerimist.

Lõppskoor vormistati Malkini tühja väravasse läinud tabamusega ning enne jõule sai kõvasti pingeid maha. "Ilmselgelt on see kergendus. Oli tähtis enne jõule võit kirja saada, kutid võivad end nüüd hästi tunda," rääkis Sullivan.

Koos peatreeneriga sai oma esimese võidu ka noor väravavaht Matt Murray, kes lükkas kõrvale 22 vastaste üritust. Teises puuris lõpetas Joonas Korpisalo 30 tõrjega.


Mõlemat meeskonda ootavad pärast jõulupausi kohe ees karmid välismängud. Penguins kohtub nädalavahetusel Minnesota Wildi ja Winnipeg Jetsiga ning Blue Jackets peab jagelema Florida osariigi meeskondadega.

Teised kohtumised

New York Islanders 5 - 2 Anaheim Ducks (tipphetked)

Eelmises kohtumises üle pika aja taas postide vahele pääsenud Frederik Andersen saab nähtavasti järgmise puhkuse elu üle järele mõtlemiseks. Külalised said tänu Carl Hagelini väravale suurepärase alguse, ent Islanders skooris siis kolm järjest ning lõpetas ikkagi avakolmandiku võitjana. Neist kaks tulid viimase minuti sees.

Philadelphia Flyers 4 - 3 St. Louis Blues (tipphetked)

Blues juhtis kohtumist mängu keskpaigaks 3-0. Siis läks aga veerema lumepall, mille sisse mahtus muu hulgas kaks Wayne Simmondsi väravat. Bluesi peatreener Ken Hitchcock sai tänavu mõlemas mängus oma endise klubi käest tappa.

Carolina Hurricanes 1 - 2 Washington Capitals (tipphetked)

Capitals jätkab enamvähem peatamatult. Kirjas kuues järjestikune võit ning viimasest 15-st on kaotatud vaid kaks. Seejuures on ainult korra punktita jäädud. Hurricanes võitles vapralt, aga ei suutnud 32 pealeviskega rohkem kui ühte Philipp Grubauerist mööda saada. Ent osava väravaga rikkus Kris Versteeg siiski sakslase nullimängu ära.


Nashville Predators 5 - 1 Montreal Canadiens (tipphetked)

Canadiens ei saa kuidagimoodi vähikäigule pidurit peale. Siin tuli suur kaotus veel eriti halenaljakal kombel, kui ise jõuti 36 pealeviskeni ja endale lasti vaid 19. Ent kodumeeskonnale oli see piisav, et viie väravani jõuda. Shea Weber ja Colin Wilson lõpetasid mõlemad 1+2'ga. Canadiens on nüüd esimest korda viimase 15 aasta jooksul 9-mängulise seeria käigus saanud kaheksa normaalajaga tulnud kaotust.

Minnesota Wild 3 - 6 Dallas Stars (tipphetked)

Tänavu ühe kena eduseisu Starsile juba maha mänginud Wild sai hakkama teise käkiga. Avakolmandikul jõuti nelja pealeviskega kahe tabamuseni, mis lõpetas Kari Lehtoneni mängu. Mike Yeo hoolealused polnud tänavu kaotanud veel mitte ühtegi matši, kus esimesest 20-st minutist edu kaasas. Ent teise kolmandiku lõppu jäi 5-minutiline tume periood, kus külalised tegid kolm kolli ja kogu mängukäik muutus.

Colorado Avalanche 3 - 7 Toronto Maple Leafs (tipphetked)

Ka see oli mäng, mida oleks nagu juba varem näinud. Avalanche ei saanud taas Leafsi ülekaalu meeskonnaga hakkama. Külalised panid need olukorrad kolmest kolm ära. Kaks tabamust läksid Leo Komarovi nimele. Viimasel kolmandikul läks 3-3 viigi pealt Tyler Bozaki šõuks. 29-aastane ründaja jõudis karjääri teise kübarani. Komarov lõpetas 2+1'ga, James van Riemsdyk 1+2'ga ning Jake Gardinerist sai alates 2011. aastast esimene Leafsi kaitsja, kes kogunud ühes matšis neli silma.

Edmonton Oilers 3 - 1 Winnipeg Jets (tipphetked)

Nii naljakas, kui see ka pole, aga me oleme jõudnud olukorda, kus Oilers on ühe koduvõidu kaugusel klubi kõigi aegade rekordi kordusest. Seitsmes järjestikune tuli ära Teddy Purcelli ja Cam Talboti juhtimisel. Esimene skooris kaks tükki ning teine tegi 44 tõrjet. Purcell lisas kahele väravale ka ühe söödupunkti.

Kommentaarid