Bishop tunnistas, et oli drafti ajal lähedal klubivahetusele

Tampa Bay Lightningu Ben Bishop on viimaste hooaegadega kerkinud NHL-i üheks parimaks väravavahiks ja sellise klassiga puurilukust oleks rumal loobuda. Klubi on aga oma palgalehega jännis ja nii on 29-aastast ameeriklast suvel mitme meeskonnaga paari pandud. Nüüd on ta ise tunnistanud, et oli lähedal Calgary Flamesiga liitumisele.

(foto: Chris O'Meara/Associated Press)
Flames sai drafti ajal Lightningult loa rääkida lepingupikenduse osas Bishopi ja tema esindajatega. Eelmisel hooajal 60-st stardist 35 võitnud ja keskmiselt vaid 2.06 väravat lasknud puurivahil on algamas lepingu viimane aasta, mis toob talle 5.95 miljonit dollarit.

Lõpuks otsustas hädasti uut väravavahti vajanud Flames aga Brian Elliotti kasuks.

"Hetkeks tundus, et see juhtubki," rääkis Bishop sel nädalal võimaliku klubivahetuse kohta. "Viimasel hetkel hankis Flames hoopis Elliotti. Tehing oli lähedal, aga hetkekski mitte päris lähedal."

Väidetavalt oli Flamesi radaril lisaks Elliottile ja Bishopile ka Jimmy Howard. Eelistus langes Elliottile nähtavasti tema soodsa lepingu pärast. 31-aastane kanadalane võtab palgafondist enda alla vaid 2.5 miljonit. Howard on ligi 5.3-miljonilise lepinguga seotud kuni 2019. aasta suveni ja mitmete allikate kohaselt soovis Bishop endale lepingut, mille keskmiseks töötasuks seitse miljonit.

Mullu tõrjete efektiivsuse osas 92.6%-ga just vaid Elliottile (93%) alla jäänud Bishop tunnistas, et tegu oli päris stressirohke ajaga. "See oli karm aeg. Läksin Vegasesse hooaja auhindade jagamisele, kui sain teada võimalusest, et mind võidakse maha ärida. Muretsesin selle pärast. Oli väga emotsionaalne nädal."

Kolm ja pool hooaega Tampas mänginud Bishopit on aktiivselt seostatud ka Dallas Starsiga, ent seni pole ükski tehing Lightningu peamänedžeri Steve Yzermani jaoks piisavalt ahvatlev olnud. 2.01 pikk väravavaht ei lase ka end sellest enam häirida.

"Mul on töö Tampa Bays, see on endiselt mu töö," lisas Bishop. "Keskendun täielikult sellele. Kui miski juhtub, siis see juhtub."

Kommentaarid