Rootsi jättis soomlased nulli peale

Maailmakarika eelvaates sai kirjutatud, et skoorimine kujuneb arvatavasti Soome koondise jaoks päris vaevaliseks ja nii ongi välja kukkunud. Leijonat on kahe mänguga jõudnud vaid ühe tabamuseni. Pärast Rootsile 0-2 kaotatud mängu on alagrupist edasipääsu lootused jäänud teoreetilisteks.

(foto: Bruce Bennett/Getty Images)
Lauri Marjamäki meeskond jäi Rootsi vastu nullile 36 pealeviskega. Avamängu viirushaigusega eemale jätnud ja viimases kontrollkohtumises viis väravat lasknud Henrik Lundqvist naases ülikindla esitusega.

29 pealeviskega lõpetanud Rootsi pääses mängu juhtima teise kolmandiku keskel, mil Sedinide eeltöö järgselt sai Anton Stralmanist juba kuues Tampa Bay Lightningu mängija, kes tänavusel maailmakarikal skoorinud.

Enamuse matšist uimaselt tegutsenud Soome, kelle puuris oli Tuukka Rask, sai viimasel kolmandikul mitu korralikku väravavõimalust, kuid Lundqvisti ei suudetud murda. New York Rangersi väravavaht tähistas paar sekundit enne lõppu Loui Erikssoni poolt tühja võrku pandud väravat nagu enda tabamust.


Pärast kahte vooru on Rootsi B-grupis nelja punktiga kindel liider. Soome on ainsana nulli peal ning vajab poolfinaali pääsemiseks põhimõtteliselt imet. Kõik võimalused võivad enne viimast matši ka juba kadunud olla, kuna Rootsi kohtub homme Põhja-Ameerika meeskonnaga ja kui viimasele seal vähemalt üks punkt kirja läheb, siis on eelmise maailmakarika finalisti jaoks kõik kadunud.

Kommentaarid