Kanada tegi USA vastu vigade paranduse

Reedel USA-le üllatuslikult alla jäänud Kanada korduskohtumises samal asjal juhtuda ei lasknud. Susisevate ülekaalu meeskondade toel saadi Ottawas 5-2 võit. Ja seda isegi Sidney Crosbyta, kes peatreeneri Mike Babcocki otsusel koosseisust välja jäeti.

(foto: Sean Kilpatrick/The Canadian Press)
Babcocki meeskond haaras avakolmandikul 3-0 eduseisu. Esimesed kaks tulid ülekaalust ja lõpuks õnnestus nendest olukordadest skoorida kolm korda. Jänkid lasid ka mõnuga ülekaalu harjutada, andes selleks kaheksa võimalust ja korjates lõpuks 28 karistusminutit.

Väravas kaks kolmandikku Cory Scheneiderit kasutanud ja ühe perioodi Ben Bishopile jätnud USA jõudis küll kohe teise perioodi alguses ühe värava kaugusele, aga vahetult pärast suvist treeningut teist õhtut järjest mängides ei jagunud kohtumise teiseks pooleks kellelgi väga jalgu.

38 pealeviskega lõpetanud Kanada resultatiivseim oli kahe väravani jõudnud John Tavares. Tabamused said kirja ka Logan Couture, Jay Bouwmeester ja Matt Duchene. Puur jagati Braden Holtby ja Corey Crawfordi vahel ära. Esimene sai kirja 11 tõrjet, teine lükkas kõrvale kõik kümme vastase üritust.

23 pealeviskeni jõudnud USA eest olid täpsed Ryan McDonagh ja John Carlson.


Crosby kolmik koos Brad Marchandi ja Patrice Bergeroniga sai reedel kirja koguni 18 väravale läinud pealeviset. Seda oli peaaegu sama palju kui kõik USA ründajad kokku (19). Babcocki sõnul jäi #87 eile satsist välja vaid eksperimenteerimise tõttu.

Kommentaarid