Maailmakarikas algas üllatusega, USA jäi Euroopa meeskonnale alla

Maailmakarikale eelnenud kontrollkohtumistes kõige halvema mulje jätnud Euroopa meeskond hoidis nähtavasti jõuvarusid turniiri alguseks. Midagi muud ei maksaks ülikogenud meeskonnalt ka oodata. Turniiri avamängus panid eurooplased USA koondise kotti 3-0.

(foto: Twitter @TeamEUR_WCH)
Ameeriklased olid kogu kohtumise jooksul üritavam pool, aga lõpuks pealevisete osas saavutatud 35-17 ülekaalust polnud mitte mingisugust kasu. Eurooplased tegutsesid rünnakul kirurgilise täpsusega ja panid kindlasti USA koondise peatreeneri John Tortorella oma väravavahi valiku üle põhjalikult mõtlema. Jonathan Quicki tõrjeprotsendiks jäi vaid 82.4%.

Esimese sai mängu 5. minutil Quicki selja taha klubikaaslane Los Angeles Kingsist Marian Gaborik, kes realiseeris Frans Nielseni täpse söödu.

2-0 tuli teise kolmandiku alguses, mil jänkid keetsid kokku sellise supi, mis jättis vaese Quicki ükski kahe ründaja vastu. Nino Niederreiter ja Leon Draisaitl kasutasid võimaluse perfektselt ära. Värav läks sakslase nimele, kelle isa Peter esimesel maailmakarikal, 1996. aastal Saksamaa koondise resultatiivseim mängija oli.

Teisel kolmandikul said ka ameeriklased litri korra Jaroslav Halaki selja taha, kuid üsna veidrast James van Riemsdyki ja Derek Stepani kombinatsioonist tulnud tabamust ei loetud.


Kolmas leidis oma tee USA võrku poolteist minutit enne teise perioodi lõppu, mil Pierre-Edouard Bellemare Jannik Hanseni ürituse osavalt väravasse suunas.

USA sai viimasel perioodil pooled oma neljast ülekaalu võimalusest, aga nendega ei jõutud kuhugi. Üllataval kombel ei kamandanud Tortorella ka Quicki väravast välja, kui neli ja pool minutit enne lõppu Gaborik istuma saadeti.


Euroopa meeskond on uuesti jääl esmaspäeval, mil vastas on Tšehhi. USA kohtub järgmisena teisipäeval Kanadaga.

Kommentaarid