Vladimir Sobotkaga on segased lood

Endine Boston Bruinsi ja St. Louis Bluesi ründaja Vladimir Sobotka, kes on viimased hooajad KHL-is mänginud, soovib lombi taha naasta, kuid seis seoses sellega on segane. 29-aastase tšehhi koduklubi Omski Avangard ei taha sellest plaanist midagi kuulda.

(foto: Getty Images)
Sobotka, kelle mängijaõigused kuuluvad NHL-is Bluesile, andis juba mitu kuud tagasi teada oma kavatsusest Venemaalt lahkuda, aga senimaani pole see õnnestunud. Kuigi plaanil on tõsi taga, sest Bluesi peatreener Ken Hitchcock on Sobotkast rääkinud juba ka kui meeskonnaliikmest. Samuti on peamänedžer Doug Amstrong saatnud julgustavaid signaale.

"Olen viimaste nädalate jooksul igapäevaselt rääkinud Petr Svobodaga (Sobotka agent) ja miski pole muutunud. Ta valmistub maailmakarikaks. Ta plaanib pärast turniiri lõppu siia jääda ja ühineda meie klubiga. Ta on sellega seoses elevil," rääkis klubi juht augusti lõpupäevadel.

Vahetult enne seda oli aga Avangardi peamänedžer Viktor Šalajev teatanud: "Sobotka ühineb meiega kohe, kui ta on täie tervise juures. Unustage St. Louised ja muu jama!"

NHL-is viimati hooajal 2013/14 mänginud Sobotka sõlmis kaks suve tagasi Avangardiga kolmeaastase lepingu, milles klausel, mis lubab soovi korral NHL-i naasta. Kuid näib, et see klausel on nüüd omakorda mingisuguse eraldi klausliga ja see seob teda endiselt Avangardiga. KHL-is 97 põhihooaja kohtumisega 28 värava ja 72 punktini jõudnud mängumees loodab aga endiselt, et tema soov läheb täide.

"Oleme jätkuvalt kõnelustes ja maailmakarika ajal näeme, mis saab. Pärast seda oleme targemad. See on kestnud viis kuud ja mul on sellest kõrini. Minu agendi ülesandeks on kõnelusi pidada ja eks näis, kuidas lugu lõppeb," kommenteeris Sobotka olukorda nädala keskel.

Maailmakarika soojendusmängude ajal õlga vigastanud tsenter on NHL-is kirja saanud 381 matši, 35 väravat ja 123 punkti.

Kommentaarid