Dale Weise nimetas üleminekut Chicagosse katastroofiks

Stanley karika võitmine on iga hokimehe unistuseks ja ühe peamise favoriidiga liitumine peaks tegema ülirõõmsaks. Ent tuleb välja, et Dale Weise'iga juhtus eelmisel hooajal hoopis vastupidine lugu. 28-aastane ründaja on klubivahetust nimetanud katastroofiks.

(foto: tsn.ca)
Hooaja alguses Montreal Canadiensis oma elu parimat vormi näidanud ning 55 mänguga 14 värava ja 26 punktini jõudnud Weise siirdus veebruari lõpus Chicago Blackhawksi ridadesse. Tugevamas meeskonnas mängimine pakkus aga vaid negatiivseid emotsioone.


"Chicagosse minek oli katastroof," tunnistas Weise sel nädalal antud intervjuus. "Mängisin keskmiselt ainult umbes viis minutit. Nii vähese ajaga on üsna raske midagi ära teha. See oli minu jaoks uudne kogemus."

Uueks hooajaks Philadelphia Flyersiga käed löönud kanadalane muidugi natukene liialdas oma sõnadega. Tegelikult käis ta 15 põhihooaja matši jooksul keskmiselt jääl üheksaks minutiks ja 57 sekundiks. Neljas playoffides kohtumises oli mänguajaks 8:24.

Vaatamata kehvale hooaja lõpule teenis Weise siiski Flyersilt päris korraliku lepingu. Mees, kes oli varem suurima töötasuna saanud veidi üle miljoni hooaja peale, korjab nüüd nelja aasta jooksul keskmiselt 2.35 miljonit.

2012/13 hooaja tööseisaku ajal Hollandis mängides hüüdnimeks "Hollandi Gretzky" teeninud Weise usub, et saab oma mängutaset veelgi parandada. "Arvan, et suudan kindlasti teha rohkem kui 14 kolli. Saan siin koos mängida mõnede väga heade mängijatega ja korjata korralikult minuteid."

Iroonilisel kombel on uuel hooajal Flyersi üks esimesi mänge just Blackhawksi vastu. See on kavas Chicagos 18. oktoobril.

Kommentaarid