NHL-i tähed aitasid oma riigid OM-ile

Läinud nädalavahetusel sai selgeks 2018. aastal Pyeongchangis toimuvate taliolümpiamängude hokiturniiri lõplik koosseis. Mängud lõpetati kolmes kvalifikatsioonigrupis. Tänu oma NHL-i tähtedele teenisid olümpiapiletid Norra, Sloveenia ja Saksamaa.

(foto: condone.net)
Norra lõpetas kahepunktilise eduga Prantsusmaa ja Kasahstani ees, alistades viimases mängus kaotusseisust just prantslased. Mängu viigistas New York Rangersi Mats Zuccarello.


Võiduni jõuti alles paar minutit enne lõppu tänu 21-aastase Mattias Nørstebø väravale.

Sloveenia pani oma grupi kinni Valgevene ees ja asja otsustas just omavaheline matš. 2-0 edu maha mänginud sloveenid said lõpuks karistusvisetega 3-2 võidu. Oma ürituse realiseeris seal kindlalt ka Los Angeles Kingsi Anže Kopitar.


Sotšis üllatuslikult veerandfinaali murdnud sloveenid lähevad oma ajaloo teisele OM-ile.

Saksamaa seljatas Läti, kes puudus viimati olümpialt 1998. aasta Nagano mängudel. Otsustav omavaheline matš võideti 3-2. Tasavägises heitluses tegi võiduvärava Pittsburgh Penguinsi Tom Kühnhackl, kes jõudis ülekaalust sihile viis minutit enne lõppu. Edmonton Oilersi Leon Draisaitl lõpetas 1+1'ga, väravat valvas Washington Capitalsi Philipp Grubauer.

Olümpial kuuluvad sakslased intrigeerivasse alagruppi, kus on ka kõik põhjamaad.


Veel pole teada, kas NHL-i tähed saavad oma riiki ka finaalturniiril aidata. Rahvusvahelise jäähokiliidu president Rene Fasel tunnistas kevadel, et NHL-i mängijate mitteosalemine on tõenäolisem. Seis olevat 40-60.

Kommentaarid