Venemaa sammus kindla võiduga järgmisesse ringi

Viimastel aastatel Soomele mitmeid olulisi kohtumisi kaotanud Venemaa suutis seekord sama apsu vältida. Maailmakarikat Rootsile 1-2 kaotatud mänguga alustanud venelased korjasid 3-0 skooriga teise järjestikuse võidu ja pääsesid järgmisesse ringi.

(foto: Tom Szczerbowski/Getty Images)
Väga kinnises kohtumises oli kokku vaid 43 väravale läinud pealeviset. Avakolmandik oli isegi sedavõrd igav, et ajas Kimmo Timoneni pressiboksis haigutama.


Mängu saatus otsustati teise perioodi alguses. Soomlastel läks 4. minutil vussi kaitsetsooni klaarimine ning kuna väljakul olid Vladimir Tarasenko ja Aleksandr Ovetškin, siis tuli käkk kõige halvemal ajal. The Great Eight näitas, et võib väravate paugutamise asemel edukalt ka söödumeistrina tegutseda ning Tarasenko sai kirja oma turniiri teise värava.

Veidi rohkem kui minut hiljem oli ka teine Tuukka Raski selja taga, mil tabamuseni jõudis Ivan Telegin. Oleg Znaroki meeskond sai teisel kolmandikul kaks kolli vaid viie pealeviskega. Seejuures eelnes avaväravale üle 12 minuti kestnud periood, mil ühtegi üritust ei tulnud.

Lõppskoori vormistas viimase kolmandiku alguses Jevgeni Malkin. 0-2 seisu peal oli ka soomlastel üks supervõimalus, aga selle võttis Sergei Bobrovski ära ning nii jäi Lauri Marjamäki meeskond turniiri jooksul teist korda nulli peale. Kolme mängu peale tuli üldse vaid üks värav ja see sündis Valtteri Filppula poolt napilt enne 1-4 Põhja-Ameerika meeskonnale kaotatud matši lõppu.


Venemaa kohtub nädalavahetusel poolfinaalis Kanadaga ja Rootsi Euroopa meeskonnaga.

Kommentaarid