Gretzky usub, et McDavid saaks Oilersi kaptenina suurepäraselt hakkama

Connor McDavid on määratud kapteniks. Küll tõsi, esialgu vaid maailmakarikal mängiva Põhja-Ameerika meeskonna kapteniks. Samas on ka praktiliselt 99% kindel, et mulluse NHL-i drafti esinumber saab endale C-tähe rinna peale ka Edmonton Oilersis. Klubis viis aastat samas rollis olnud Wayne Gretzky usub, et McDavid saaks kaptenina suurepäraselt hakkama.

(foto: Larry Wong/Postmedia)

Gretzky ise tõusis meeskonna kapteniks 22-aastaselt. McDavid saab alles jaanuaris 20. Kuid eks vanus ole vaid number.

"Ma ei usu, et see teda mõjutab, ta on 19-20-aastasena väga küps," ütles Gretzky võimaliku kapteni ametiga kaasneva surve kohta. "Neil on neli-viis treenerit, samuti veteranidest liidrid. See peaks ülemineku tegema sujuvaks. Kui see antakse talle kohe nüüd, siis tuleb ta sellega suurepäraselt toime. Kui nad plaanivad aasta oodata, siis sellest pole ka midagi. See on arvatavasti NHL-i kõige halvemini hoitud saladus, et ühel päeval temast kapten saab. Kui nad annavad selle (C-tähe) talle, siis mängijad toetavad teda."

Oilersi peamänedžer Peter Chiarelli on öelnud, et eelmise hooaja kaptenita mänginud meeskond saab endale uue C-tähe kandja treeninglaagri käigus. Ehk ei maksa veel McDavidi särki uueks hooajaks ära tellida. Tasub oodata, kuni C-täht sellele ametlikult peale pannakse.

Kommentaarid