Brad Marchand mängis elu parima hooaja suureks lepinguks

Boston Bruinsi ründaja Brad Marchand, kes maailmakarikal Sidney Crosby kõrval mängides eredalt säranud, on klubiga sõlminud 8-aastase lepingupikenduse. Mullu NHL-is oma karjääri parima aasta teinud mees paneb pika lepinguga tasku 49 miljonit dollarit.

(foto: tsn.ca)
28-aastane Marchand on maailmakarikal Crosbyga samas kolmikus mängides jõudnud kolme värava ja viie punktini. Just #87 ise edestab teda ainsana turniiri punktitabelis. Eelmise NHL-i hooaja lõpetas Marchand 37 värava ja 60 punktiga. Karjääri rekordid tulid mõlemas valdkonnas väga õigel ajal, kuna aasta pärast oleks tema leping lõppenud.


"Tegu on minu ja mu pere jaoks ülimalt põneva päevaga," ütles 2006. aasta drafti 3. ringist hangitud Marchand pärast pikenduse allkirjastamist. "Soovin tänada Jacobsite perekonda, Cam Neeleyt, Don Sweeneyt, Claude Julieni, kogu treenerite personali, oma meeskonnakaaslaseid ja fänne nende jätkuva toetuse ja minusse uskumise eest. Olen alates profikarjääri algusest olnud üks Bruin ja ma ei soovi kuskil mujal mängida. Ootan põnevusega võimalust anda endast kõik, aitamaks meeskonda ja toomaks Stanley karika tagasi Bostonisse."

2011. aastal karikat võites meeskonna üheks parimaks väravakütiks kujunenud ja tänavu Kanada koondises MM-kullani jõudnud Marchandi leping on üsna huvitava ülesehitusega. Suur osa palgarahast tuleb boonustena kätte.


Marchand on alustamas oma kaheksandat hooaega. Seni on kokku 454 mänguga tulnud temalt 153 väravat ja 288 punkti.

Kommentaarid