Kanada finaalivastaseks sai Euroopa meeskond

Mõni neist on iidvana, neil pole hümni ja nad alustasid kahe kohutava esitusega, aga ometi on Euroopa meeskonna mängijad maailmakarika finaalis Kanada vastaseks. Kaheksa riigi mängijatest kokku klopsitud koosseis alistas poolfinaalis lisaajal Rootsi 3-2.

(foto: Twitter @NHL)
Põneva ja tasavägise heitluse põhikangelaseks kerkis slovakk Tomaš Tatar. Detroit Red Wingsi 25-aastane ründaja tegi oma meeskonna teise värava ning samuti lisaajal 3 minuti ja 43 sekundi möödumisel mängu võiduvärava.

Kanadas sündinud sakslase Ralph Kruegeri poolt juhendatav meeskond jäi teisel kolmandikul Nicklas Bäckströmi väravast tagaajaja rolli, ent sai mõni minut enne perioodi lõppu tänu teisele slovakile Marian Gaborikule viigi uuesti tabloole.

Viimasel kolmandikul ei õnnestunud arvatavasti paljudel veel korralikult mäng uuesti sisse eladagi, kui Tatar 12 sekundiga oma esimese Henrik Lundqvisti selja taha toimetas. Euroopa meeskond asus selle järgselt oma eduseisu kaitsma, kuid see ei õnnestunud. Otse lahtiviskest tegi Erik Karlsson pärast vendade Sedinide eeltööd neli ja pool minutit enne normaalaja lõppu 2-2.

Ees ootas NHL-i playoffide reeglitega lisaaeg ja seal tõmbas Kruegeri meeskond Tatari väravaga pikema õlekõrre vahetult pärast ühte Jaroslav Halaki supertõrjet. Kuigi võidutabamus võinuks vabalt jääda ka lugemata, sest tundus, et Tatar suunas litri jalaga võrku.


Üheksandat korda järjest omavahelises duellis Lundqvisti alistanud Halak lõpetas mängu 37 tõrjega. Rootslase nimele jäi 28 tõrjet.


Kahe võiduni peetav finaalseeria algab meie aja järgi ööl vastu kolmapäeva. Mängitakse ühepäevaste vahedega ehk võitja selgub hiljemalt pühapäeva varahommikul.

Kommentaarid