Ryan Miller on Vancouveris endiselt esikinnas

Ryan Miller pole enam see väravavaht, kes 2010. aastal Vezina trofee võitis, aga oma koha pärast Vancouveris ei pea ta muretsema. Vähemalt veel mitte. Canucksi peamänedžer Jim Benning on teatanud, et 36-aastane ameeriklane püsib meeskonna esikindana.

(foto: USATSI)
Milleri numbrid olid eelmisel hooajal võrreldes varumehe Jacob Markströmiga praktiliselt identsed (tõrjed 91.6% vs 91.5%, keskmiselt lastud väravaid 2.70 vs 2.73), aga Benning pole veel valmis kümme aastat nooremat rootslast täielikult usaldama.

"Ryan Miller on meie nr. 1 väravavaht. Tema näol on tegu kutiga, kellel on kogemused, tal oli meie eest mullu hea aasta. Seega, et ei oleks mingisugust segadust - Ryan Miller on meie nr. 1 väravavaht - kuigi arvan, et meil on kaks korralikku puurilukku ja see on meeskonna tugevuseks," rääkis Benning sel nädalal ühes raadiointervjuus.

2014. aasta kevadel ametisse saanud Benningu üks esimesi lükkeid oli just Milleri palkamine. Seega on ka täiesti mõistetav, miks ta pole valmis aastas kuus miljonit dollarit teenivat väravavahti kõrvale lükkama. 12 kuu pärast, kui Benning muidugi veel ametis peaks olema, on olukord kergem, kuna Millerit siis tõenäoliselt enam palgal pole.

Peamänedžeri sõnade taga võis olla ka peidetud sõnum Markströmile. Koha endale saamiseks peab ta vana kala selgelt üle mängima, mitte lihtsalt temaga sarnaseid numbreid näitama.

Kommentaarid