Jacob Trouba soovib Winnipegist lahkuda

Winnipeg Jetsi fännid said eile hilisõhtul väga halva üllatuse osaliseks. Selgus, et klubi pole piiratud vabaagendi Jacob Troubaga lepingu osas pikemat aega kõnelusi pidanud ja 2012. aasta drafti 9. valik soovib meeskonnast lahkuda.

(foto: winnipegsun.com)
Trouba agent Kurt Overhardt teatas: "Meie klient, Jacob Trouba, ei osale Winnipeg Jetsi NHL-i treeninglaagris. Oleme alates maist Jetsi mänedžmendiga koostöös otsinud võimalust Jacobi mängijaõiguste üleandmiseks. Mõlemad pooled jätkavad tööd selle nimel."

"Viimaste mitmete kuude jooksul pole toimunud läbirääkimisi meie kliendi ja Jetsi vahel. Olukord ei ole tingitud rahast, selle taga on vaid meie kliendi soov saada võimalus täita oma potentsiaal parempoolse NHL-i kaitsemehena."

Jetsil on parem pool kaitses Dustin Byfuglieni ja Tyler Myersiga korralikult kuhjatud, seetõttu on Trouba palju pidanud mängima kas viimases kaitsepaaris või üldse vasakul pool. 22-aastane ameeriklane lisas agendi teate kõrval: "Soovin siirduda kohta, kus mul on võimalus täita oma potentsiaal parempoolse kaitsjana. Selle järgi on liigas märgatav vajadus. Olen 18 aastat paremal poolel mänginud. 22-aastasena ei ole mul Winnipegis selleks võimalust."

81 mänguga 21 punktini (6+15) jõudnud Trouba oli mullu keskmise mänguaja osas just Byfuglieni ja Myersi järel meeskonnasiseselt kolmandal kohal. Keskmiselt pääses ta jääle 22-ks minutiks ja neljaks sekundiks.

Jets on teatanud: "Viimase kolme hooaja jooksul on Jacob Trouba olnud Winnipeg Jetsi jaoks võtmerollis ja näeme teda endiselt pikas perspektiivis meeskonna tähtsa liikmena. Kõik Jacob Troubaga seotud otsused tehakse Winnipeg Jetsi hokiklubi parimaid huvisid silmas pidades."

Trouba, kes sai maailmakarikal Põhja-Ameerika meeskonna särgis kahes kohtumises jääle, on NHL-is kokku pidanud 211 mängu. Nendest on kirjas 72 silma (23+49).

Eelmise hooaja Travis Hamonici ja Jonathan Drouini juhtumid näitavad, et vahest võivad lahkhelid mängija ja klubi vahel positiivselt laheneda, kuid teatud tingimustel võib Troubal hooaeg üldse vahele jääda.


Piiratud vabaagentide hulgas on endiselt ka Johnny Gaudreau (Calgary Flames), Rasmus Ristolainen (Buffalo Sabres), Nikita Kutšerov (Tampa Bay Lightning) ja Hampus Lindholm (Anaheim Ducks).

Kommentaarid