Tulega mänginud Kanada liikus maailmakarika finaali

Maailmakarika esimene finalist on Kanada. Vahtralehemaa suutis oodatult Venemaa alistada, kuigi seda pärast tulega mängimist. Korra kohtumist juhtima pääsenud venelased püsisid tänu väravavahile Sergei Bobrovskile viimase kolmandikuni mängus sees, aga siis läks Kanada oma teed.

(foto: Vaughn Ridley/Getty Images)
Viimane periood algas 2-2 viigiga. Sidney Crosby individuaalne meisterlikkus tõi Kanadale 8. minutil 1-0 eduseisu, kuid Venemaa viigistas teisel kolmandikul. Nikita Kutšerov pääses koos naljanina Vladislav Namestnikoviga kaks ühe vastu olukorda ja ei vajanud väravani jõudmiseks isegi klubikaaslase abi.

Kolm ja pool minutit enne teise kolmandiku lõppu võis Canada Air Centre'is kuulda nõela kukkumist, kui Jevgeni Kuznetsov venelased 2-1 ette viis, kuid minut hiljem tõi Brad Machand Crosby söödust viigi uuesti tabloole.

Kanada oli pärast kahte kolmandikku pealevisetega 33-15 ees ning vormistas selle ülekaalu lõpuks ka kindlaks võiduks. Marchand sai oma mängu teise, Corey Perry oma turniiri teise ning kogu matši jooksul väga heas olnud kolmik John Tavares - Ryan Getzlaf - Steven Stamkos võis ka linnukese kirja panna, kui esimene täpne oli.

Lõppskoor 5-3 tuli Artemi Panarini viimaste sekundite tabamusest. Enne seda jäi Marchandil napilt kübaratrikk vormistamata.


Mike Babcocki meeskond oli lõpuks pealevisetega üle 47-34. Seejuures jäeti Aleksandr Ovetškinile vaid üks väravale läinud üritus, mis tuli viimasel kolmandikul. Kaptenite ja suurte rivaalide duelli võitis kindlalt Crosby, kellel kogunes ühe värava kõrvale ka kaks söödupunkti. #87 on nüüd ühtlasi seitsme silmaga kogu turniiri resultatiivseim mängija.


Nelja mängu peale kokku vaid kaks minutit ja 41 sekundit kaotusseisus olnud Kanada ootab finaali vastast Rootsi ja Euroopa meeskonna vahelisest vastasseisust, mis algab pühapäeva õhtul kell 20.

Kommentaarid