Tšehhi ja Rootsi said revanši

Kodueelis on maailmakarika soojendusmängudel kujunenud väga oluliseks ja see on jätnud Euroopa meeskonna nukrasse seisu. Nüüdseks on mängitud kuus matši ja võõrustajad on kõik kohtumised võitnud. Neljapäeval kaotanud Tšehhi ja Rootsi said mõlemad täna revanši.

(foto: russianmachineneverbreaks.com)
Tšehhi alistas Prahas Venemaa karistusvisetega 2-1. Josef Jandaci meeskond jäi teise kolmandiku alguses Nikita Kutšerovi väravast tagaajaja rolli, kuid pigistas endale päris viimasel hetkel lisavõimaluse välja. Tühja väravaga mängides suunas Tomaš Plekanec litri 1:11 enne normaalaja lõppu 33 tõrjet kirja saanud Semjon Varlamovist mööda.

Lisaajal jäi Aleksandr Ovetškinil realiseerimata üks kuldne võimalus ning karistusvisetel olid tšehhid üle 2-1. Skoorisid Jakub Voracek ja Aleš Hemsky. A-koondise debüüdi 20 tõrjega lõpetanud Michal Neuvirthi mängis ainsana üle Vladimir Tarasenko.


Tšehhi mängis Vladimir Sobotkata, kes eelmises matšis õlale viga tegi. Tema osalemine maailmakarikal ei tohiks aga kahtluse all olla.

Rootsi alistas Göteborgis Soome suureskoorilises mängus 6-3. Loui Eriksson ja Patric Hörnqvist tegid mõlemad kaks kolli. Täpsed olid ka Nicklas Bäckström ja tühja võrku skoorinud Filip Forsberg.

0-3 taha jäänud soomlased pääsesid teisel kolmandikul Rasmus Ristolaineni ja Mikko Koivu väravatega mängu tagasi, ent kolmas tuli Erik Haula poolt alles siis, kui juba viis tükki Tuukka Raskist mööda olid läinud.

Rask lõpetas 23 tõrjega. Neljapäeval koosseisust välja jäetud Henrik Lundqvist sai põhimõtteliselt teise puhkepäeva veel, seistes silmitsi vaid 14 vastaste üritusega.

Hörnqvist lisas kahe värava kõrvale ka sama palju sööte. Forsberg lõpetas 1+2'ga.


Kuna Soome ja Rootsi kuuluvad maailmakarikal ühte alagruppi, siis kohtuvad naabrid peagi ka kolmandat korda. Täpsemalt 20. septembril.

Kommentaarid