Lundqvistita Rootsi alistas Venemaa

Rootsi koondise jaoks algas maailmakarikas kohutava uudisega, kui pühapäeva hommikul selgus, et haigestunud Henrik Lundqvist ei saa meeskonda avamängus Venemaa vastu aidata. Kuid sellele vaatamata õnnestus turniiri võiduga alustada.

(foto: tsn.ca)
Lundqvisti asendanud Jacob Markström lõpetas ootamatult saabunud tööpäeva 27 tõrjega. Vancouver Canucksi puurilukk oli pikalt ka nullimängus kinni, aga puhas paber rikuti 33 sekundit enne lõppu Aleksandr Ovetškini kauge pealeviskega. Rootsil oli selleks hetkeks Gabriel Landeskogi ja Victor Hedmani teise kolmandiku väravatest 2-0 eduseis.

Laupäeval 31. sünnipäeva tähistanud Ovetškin sai loetud sekundid enne lõpusireeni ka teise Markströmi selja taha, kui väravaesises saginas käega litri maha võttis ning selle väravasse suunas. Venelane ise oli surmkindel, et tabamus loeb, aga see siiski ei läinud arvesse.


Venemaa sai oma mängu korralikult käima alles viimase kümne minuti jooksul, kuid siis oli juba ilmselgelt liiga hilja. Jõuvõtete osas domineeriti lõpuks 32-14, aga pealevisete osas jäädi 28-29 alla.


Ovetškin & Co peab ebaõnnestumisest kiirelt õiged järeldused tegema, kuna järgmine matš on juba ööl vastu teisipäeva. Vastaseks on Põhja-Ameerika meeskond. Rootsit ootab teisipäeva õhtul kell 22 Soome.

Kommentaarid