Soomel on taas võimalus rikkuda Venemaa turniir

Nagu Bill Murray filmis "Groundhog Day", saavad Soome ja Venemaa hokikoondised täna tunda end tuttavas olukorras. Maailmakarikal peetakse omavahel suurte panustega mäng. Kuigi tõsi, kui varasemalt on mitmel korral kohtutud väljakukkumisringis, siis nüüd on vaid venelastel kaalul rohkem kui elu.

(foto: Alexander Nemenov/Getty Images)
Oma võimalused alagrupiturniiri esimese kahe mänguga maha mänginud soomlased on viimaste aastate jooksul mitmel korral Venemaa turniiri lõpetanud ja täna on selleks järjekordne võimalus.

Sel aastal on idanaabrit juba maailmameistrivõistluste poolfinaalis kurvastatud. Kodumeeskond pääses Moskvas küll matši 1-0 juhtima, aga Sebastian Aho kahe ülekaalu värava toel jõudis 3-1 tulemusega kuldmedalimängu siiski Soome.


Karukoopas käisid lõvid pahandusi tegemas ka kaks aastat varem, mil Sotši olümpiamängudel lõpetati venelaste teekond veerandfinaalis. Mängu stsenaarium oli praktiliselt sama - Venemaale üsna varajane 1-0 edu, aga lõpuks Soomele 3-1 võit. Tuukka Rask säras kohtumises 37 tõrjega.


Põhjanaabrid alistasid Venemaa ka viis aastat tagasi teekonnal oma ajaloo teise MM-kullani. 3-0 tulemusega lõppenud poolfinaalis sündis legendaarne Mikael Granlundi imevärav, mida on nimetatud rahvusvaheliste turniiride läbi aegade kaunimaks tabamuseks.


Täna alates kella 22-st näeme, kas suures vastasseisus sünnib veel imeväravaid ja kas venelased suudavad kõigi eelnevate lüüasaamiste eest kätte maksta.

Kommentaarid