Põhja-Ameerika meeskond jätkab võidukalt

Kõigil maailmakarikaks valmistuvatel meeskondadel on nüüdseks selja taga kaks kontrollkohtumist ja ainsana on mõlemad matšid võitnud Põhja-Ameerika sats. Noored täkud ei andnud Euroopa meeskonnale taaskord armu, noppides ülekaaluka 7-4 võidu.

(foto: Ryan Remiorz/The Canadian Press)
Kui enne kohtumist oli suureks jututeemaks see, kuidas Jack Eichel ja Connor McDavid on pandud ühte ründekolmikusse, siis mängus korjas endale enim tähelepanu hoopis nendega koos mänginud Johnny Gaudreau. Calgary Flamesi ründeäss oli üks kolmest Põhja-Ameerika mängijast, kes lõpetasid matši kahe tabamusega. Üks neist oli naljakas õnnega pooleks tulnud tabamus ja teine tõeline iluvärav.

Flamesilt väidetavalt kaheksamiljonilise aastapalgaga lepingut sooviva ründaja kõrval olid kahe kolliga mehed ka Dylan Larkin ja Aaron Ekblad, kes skooris enda omad ära esimese kaheksa minutiga. Need aitasid meeskonna kiirelt 3-0 eduseisu ja Euroopa meeskonna peatreener Ralph Krueger kasutas juba enne kümne minuti möödumist oma timeout'i ära.

Meeskonna ülimalt kehv algus tähendas ka seda, et Thomas Greissi tööpäev lõppes väga varakult ära. Sakslane sai puuris olla vaid kümme minutit ja 22 sekundit. Kaheksa pealeviske juures läks selja taha neli tükki. Neist viimane Morgan Rielly poolt.

Mängu edenedes muutusid noorukid lohakaks ja nii said vastased mängu tagasi. Pierre-Edouard Bellemare rikkus avakolmandikul John Gibsoni nullimängu ning Marian Gaborik skooris teisel perioodil kaks tükki. Viimasel kolmandikul tõi Frans Nielseni tabamus eurooplased vaid ühe kaugusele.

Põhja-Ameerika 5-4 edu pealt tuli aga Gaudreau ilukoll ja see tõmbas kohtumisele ka teki peale. Esimesest mängust kõrvale jäänud Larkin sai oma teise kätte tühja väravaga mõned sekundid enne lõpusireeni.

Gibson lõpetas Montrealis peetud mängu 29 tõrjega. Greissi asemel sisse tulnud Jaroslav Halak läks endisest koduhallist õhtule 22 tõrjega.

Võitjate poolel oli vaid kuus mängijat, kes punktideta lõpetasid. Kummalisel kombel sattusid aga nende sekka ka nii Eichel kui McDavid.


Mõlemad meeskonnad mängivad oma viimase kontrollkohtumise kolmapäeval. Põhja-Ameerika võtab Pittsburghis vastu Tšehhi ja Euroopa mängib Washingtonis Rootsiga.

Kommentaarid