Maailmakarika finaalseeria teises kohtumises on mõlema meeskonna eesmärgiks perfektne mäng

Tuleval ööl on kavas maailmakarika finaalseeria teine mäng ja kui see õnnestub võidukalt lõpetada, siis on Kanadal kotis järjekordne suurturniiri tiitel. Ent kohtumist ei minda ainult võitma. Pärast kahvatutut avamängu soovitakse pakkuda enda staatuse vääriline esitus. Euroopa meeskond loodab samal ajal veel kolmanda kohtumise välja pigistada.

(foto: cbc.ca)
Kanada võitis esimese matši selge ülekaaluga, kuigi 3-1 tulemusega lõppenud kohtumises olid ka Euroopal omad eduvõimalused. Nendest on kõvasti julgust saadud.

"Lähme seda kohtumist hirmu tundmata mängima. Asume uuesti pea ees ründama," on enne tänast rääkinud eurooplaste peatreener Ralph Krueger. "Mängisime Kanadaga minu hinnangul mitmetes olukordades nagu võrdne võrdsega ja oleme selle üle uhked, aga see ei paku meile rahulolu. Soovime seda mängu võita!"

Eurooplased said avamatšis Carey Price'i väravale 33 pealeviset, kuid peatreeneri sõnul võinuks tema hoolealused veelgi rohkem Kanada puurilukku testida. Kuigi selge on see, et Price'i alistamiseks on vaja midagi väga erilist. "Tundub, et ta teeb alati tähtsa tõrje just siis kui seda kõige rohkem vaja on," kiidab Price'i Brad Marchand.

Marchand on maailmakarikal koos Sidney Crosby ja Patrice Bergeroniga moodustanud kolmiku, mida nii mõnigi hokisõber võib pärast turniiri lõppu hakata legendaarseks nimetama.


Just selle kolmiku takistamine võib Kanada alistamise mõttes olla võtmeks. Meeskond on küll tohutult talenti täis, ent numbrid räägivad enda eest. Seni ligi 40% oma meeskonna punktidest kogunud rivistus on olnud üliohtlik ja nagu näitas finaali esimene mäng, siis võivad just nemad vahtralehemaa kehva esituse korral hädast välja aidata. Samas on selge, et täna on tõenäoliselt jääle tulemas hoopis teistsugune Kanada.

"Soovime näidata palju rohkemat, üritame tuua rohkem energiat ja emotsiooni," ütles Jonathan Toews.

Kanada peatreener Mike Babcock on tunnistanud, et tema meeskonna kehv esitus oli suureks põhjuseks, miks Euroopa sats suutis endast hea mulje jätta. "Nad viisid oma mänguplaani hästi ellu ja mängisid tempokalt. Me ei suutnud kuidagi litrit oma tsoonist välja vedada ja nii käis mäng edasi-tagasi. Meil olid väljakul kutid, kes omavahel ei suhelnud, seega ei saanud me tempokalt mängida ning kaotasime ründetsooni sisendes litri. Nii tundusid nemad kiiremana kui meie ja meie arvatavasti aeglasemad kui me tegelikult oleme."

Vaatamata kehvale algusele suutis Kanada mängu 2-0 juhtima minna ja see näitab nii mõndagi. Samas õnnestus eurooplastel oma käkkidest ehitatud kaotusseisust kosuda ning küünte ja hammastega kinni hoides püsiti päris pikalt mängus. Teises kohtumises aga see enam õnnelikuks ei tee.

"Meil ei ole mängu tasavägisena hoidmine mõtetes, soovime kohtumist võita," on tunnistanud kaitsja Mark Streit. "Teame, mida me peame selleks tegema. Teame, milline potentsiaal meie meeskonnas on:"

Mõlemad meeskonnad loodavad täna näidata perfektset mängu. Kanada selleks, et oma võimu tõestada ning eurooplased selleks, et maailma šokeerida. Kohtumine algab sarnaselt avamänguga kell kolm öösel.

Kommentaarid