Noor väravavaht üllatas Coyotesit, kolib Euroopasse

Kui lõppenud hooajal Arizona Coyotesi jaoks midagi positiivset oli, siis võib selleks pidada noore väravavahi Louis Domingue'i mängu. 23-aastane puurivaht tõusis pärast Devan Dubnyki lahkumist Mike Smithi varumeheks ning näitas, et võib aasta-paari pärast olla juba korralikul tasemel NHL-i mängija.

(foto: thehockeywriters.com)
2010. aasta drafti 5. ringi mehe numbrid polnud küll väga silmapaistvad - nelja stardiga vaid üks võit, keskmiselt lastud väravaid 2.73 ja tõrjed 91.1% - aga nende puhul tuleb arvestada seda, et tema ees mängis leebelt öeldes kehv meeskond. Kui Domingue 1. veebruaril oma poisipõlve lemmikklubi Montreal Canadiensi vastu karjääri esimese stardi tegi, siis tuli sealt kohe 3-2 võit.

Edukas aasta kergitas kindlasti noore mängumehe enesekindlust ja nagu on selgunud siis ka enesehinnangut. "Arvan, et ta on alati enda võimetes üsna kindel olnud ja nähtavasti uskus ta, et väärib rohkemat, kui kahesuunalist lepingut ning selles pole midagi halba," rääkis eile klubi viimase piiratud vabaagendi kohta peamänedžer Don Maloney. "Ta on endiselt noor väravavaht. Ma ei tea täpselt, kus ta seal (Euroopas) mängima hakkab, aga loodetavasti saab ta mänguaega ja siis vaatame edasi. Kui ta jätkab edukalt arenemist, siis on kõik hästi. Meil pole selle vastu midagi. See annab teistele võimaluse.

Uuel hooajal on Coyotesi postide vahel esipaariks eneseusu taastanud Mike Smith ja Anders Lindbäck. Domingue olnuks tõenäoliselt esinumber AHL-is. Nüüd saab arvatavasti selleks meheks Niklas Treutle, kes paar päeva tagasi palgalehele võeti. 24-aastasel sakslasel on selja taga üliedukas koduliigas tehtud hooaeg. EHC Müncheni eest lasi ta endale keskmiselt vaid 2.06 väravat mängus, tõrjeprotsendiga 92.3%.

Domingue'i NHL-i mängijaõigused kuuluvad Coyotesile vähemalt kuni 2019. aasta suveni.

Kommentaarid