Mike Smith: "MM tõestas taas, et olen üsna hea väravavaht."

Mike Smithil on selja taga ülimalt raske ja masendav aasta. Just tema pidi valvama väravat Arizona Coyotesil. kes kujunes põhihooaja käigus läänekonverentsi halvimaks meeskonnaks. Üle kivide-kändude oli Smithil läinud ka üleeelmine hooaeg, mis tõi esile mitmeid tema võimetes kahtlejaid.

(foto: Sergei Grits/AP)
33-aastane puurivaht aga usub, et esitused MM-turniiril näitasid, et teda ei maksa maha kanda. "MM tõestas taas, et olen üsna hea väravavaht," rääkis Smith Coyotesi kodulehele. "Vaimselt oli aasta minu jaoks väga raske. Füüsilises mõttes tulin sellega kenasti toime, aga vaimu jaoks on hea, et lähen nüüd suvepuhkusele pärast seda, kui umbes kolm kuud üsna head hokit mängisin."

Smith lõpetas hooaja tõesti kenasti, olles tõrjeprotsendi arvestuses üks viimaste kuude parimaid. Silmapaistev oli tema mäng ka MM-il, kus ta alustas kümnest Kanada kohtumisest kaheksa, lastes nendes endale vaid 1.5 väravat ning hoides tõrjete efektiivsust 93.2% juures.

MM-kuld aitas kindlasti leevendada masendust, mis tänavuse aasta jooksul peale kippus. Smith lõpetas NHL-is hooaja mõnede oma karjääri halvimate numbritega. 62-st kohtumisest tõi ta Coyotesile vaid 14 võitu, lastes keskmiselt 3.16 väravat mängus.

Suvi on Smithi jaoks hea võimalus vajutada restart-nuppu. Talle makstakse aastas kuus miljonit dollarit ja seda veel nelja hooaja jooksul. Ta on vankumatu Coyotesi esinumber ja meeskonna alustala. Suuresti just tema esituste toel mindi kolm aastat tagasi läänekonverentsi finaali.

Nüüd on Coyotesit meeskonna ümberehitamise käigus ees ootamas veel paar rasket aastat, kuid Smithi lepingu viimasteks hooaegadeks peaks tema ees olema juba piisavalt hea sats, et taas suures mängus kaasa lüüa.

Kuna uudis on Smithi kohta, siis ei suuda vastu panna kiusatusele meenutada eelmise hooaja lõbusat omaväravat.


Kommentaarid