Capitals asus uuesti Rangersi vastu juhtima

Pool tööd on tehtud. Nii võivad täna mõelda Washington Capitalsi mängijad. Seeriat New York Rangersi vastu selge autaiderina alustanud Capitals korjas teise võidu skooriga 1-0. Paari päeva pärast on juba võimalus konverentsi finaali lävele astuda.

(foto: Geoff Burke/USA TODAY Sports)
Verizon Centeri rahvas nägi vaid ühte väravat olgugi, et mõlemal poolel oli mitmeid häid võimalusi. Mängu ainus tabamus sündis teise kolmandiku 8. minutil. Jay Beagle vuras värava tagant läbi ja pani terava pealeviske, mis põrkus Keith Yandle'i uisust Henrik Lunqvisti selja taha.

"See on väga oluline, kui kolmanda või neljanda kolmiku mehed nagu meie suudavad rünnakul ka panustada," rääkis väravakangelane. "Nad üritavad meie põhikolmikuid lukku panna."

Beagle ja temaga koos uisutanud Andre Burakovsky ning Troy Brouwer olid seevastu saanud ülesandeks Rangersi esimese kolmiku vastu mängimise. Nagu nullimäng näitab, siis sellega tuldi suurepäraselt toime.

"Mulle meeldivad oskused, mida peab selles mängus omama, aga südames on mul eriline koht ka tööhobustele nagu "Beags"," tunnistas peatreener Barry Trotz.

Pärast mängu kiideti loomulikult rohkelt ka Braden Holtbyt. Capitalsi puurivaht sai 30 tõrjega oma karjääri teise playoffide nullimängu. Seejuures täpselt kaks aastat pärast seda (4. mai 2013) kui just Rangersi vastu tuli esimene.

Holtbyt võib vist hakata kutsuma täielikuks playoffide spetsialistiks. Hetkel aktiivsetest väravavahtidest, kes on playoffides teinud vähemalt 20 mängu, juhib Capitalsi mees nii keskmise sisse lastud väravate (1.89) kui tõrjeprotsendi arvestuses (93.6%). Tema tänavused numbrid on 1.54 ja 94.9%. Enam lähemale inimmüüri staatusele ei saa vast minna.

Rangers on Holtby murdmisega selgelt hädas. Seda tunnistas ka Rick Nash, kes testis Holtbyt 3. mängus tervelt seitse korda: "Nad suudavad meid väga hästi väravast eemale hoida, peame neist rohkem vaeva nägema, et pääseda värava ette. Nad lasevad Holtbyl kõiki pealeviskeid näha ja ta võtab ära kõik litrid, mida ta näeb."

Rangersi ajaloos esimese mängijana 100 playoffide kohtumist täis saanud Lundqvist lõpetas 21 tõrjega.


Olles teinud järjekordse madala skooriga mängu püstitas Rangers uue NHL-i rekordi. Neil on nüüd järjest kirjas kümme playoffide kohtumist, mis lõppenud üheväravalise vahega.

Kommentaarid