Johnsoni viimaste sekundite värav tõi Lightningule 3-0 edu, Burakovsky aitas Capitalsi 3-1 ette

Tampa Bay Lightning jätkab oma halastamatut kättemaksu Montreal Canandiesile. Idakonverentsi poolfinaalis saadud kolmas võit tähendab, et Lightning on hooaja käigus Canadiensi vastu nüüd võitnud kaheksa mängu. Varem on sellega hakkama saanud vaid kaks meeskonda.

(foto: cbc.ca)
Lightningule tõi dramaatilise võidu selle ringi teine viimaste sekundite värav. 1.1 sekundit enne normaalaja lõppu "tegi Joel Wardi" Tyler Johnson, kelle arvel on tänavustes playoffides juba kaheksa kolli.

Enne tänavust aastat oli varem üldse kokku playoffides skooritud kaks nii hilist võiduväravat.

"Ausalt öeldes ei teadnudki ma, et lõpusireen oli nii lähedal, ma ei mõelnudki üldse sellele," tunnistas Johnson, kelle jaoks oli see õhtu ainus väravale läinud pealevise.

Kokku tuli kodumeeskonna poolt vaid 19 pealeviset ja näiteks Steven Stamkos jäi üldse nullipoisiks. Teisel kolmandikul hirmutati Carey Price'i vaid kolm korda. Tänu Alex Killorni väravale mindi sinna 1-0 eduseisuga.

Canadiens viigistas mängu viimase perioodi keskel. Oma 23. sünnipäeval jõudis tabamuseni Brendan Gallagher.

"Kui seisu viigistasime, ei passinud nad enam kaitses ja hakkasid ründavamalt mängima," rääkis Price. "Lõpuks sai otsustavaks üks hea kombinatsioon."

Rünnakule liikunud Victor Hedman murdis vasakult läbi ja leidis värava eest Johnsoni, kes pani kotti meeskonna kümnenda sellel kolmandikul tulnud pealeviske.

Canadiens sai pealeviskeid kokku 31, neist 15 viimasel perioodil, aga Ben Bishop tegi taas kindla mängu. Kaasa arvatud playoffidega on Bishop karjääri jooksul Canadiensi nüüd 16-st mängust alistanud 13 korral. Temast sai endise Boston Bruinsi mehe Tim Thomase kõrval teine väravavaht, kes ühel hooajal Canadiensi kaheksas mängus järjest alistanud.

Vaatamata järjekordsele kaotusele Michel Therrienil omadele ette heiteid ei olnud: "Treener saab oma meeskonnalt nõuda vaid seda, et ollakse võitlusvalmis ja töökas. Täpselt seda nad olidki. Siia tulles oli meie ainsaks eesmärgiks seeria Montreali tagasi viimine."


Juba tuleval ööl peetavas neljandas mängus on võimalik Lightningul lunastada konverentsi finaalikoht. Siis saaks Canadiensist läbi aegade esimene meeskond, kes üks hooaeg ühe meeskonna ära harjanud, aga siis järgmisel aastal sama satsi vastu ise samamoodi saanud.

Konverentsi finaali pilet on käega katsutav ka Washington Capitalsi jaoks. Läinud ööl alistati New York Rangers neljandas mängus 2-1 ning seerias hoitakse nüüd 3-1 edu.

Neljanda mängu kangelane oli Andre Burakovsky. 20-aastasest rootslasest sai Capitalsi särgis läbi aegade noorim mees, kes playoffides teinud kaks väravat. Esimene neist tuli teise kolmandiku lõpuminutitel, mis aitas ära kustutada Derick Brassardi väravast saadud kaotusseisu ning teine viimase perioodi esimesel minutil, kui kellast oli ära tiksunud vaid 24 sekundit.

"Võimalik, et see on kõige vägevam hetk minu karjääris," tunnistas Burakovsky pärast mängu, märkides et Henrik Lunqvist on tema lemmikväravavaht, keda ta on terve elu jälginud.

Lundqvistile ei tulnud taas ründajate poolt piisavalt tuge. Rangers sai 29 pealeviset, aga terve trobikond järjekordselt ka blokeeriti. Ainuüksi Brooks Orpik ja Karl Alzner said blokke kahe peale kokku 11.

"Oleme pettunud," tõdes Lundqvist, kelles sai Patrick Roy ja Martin Brodeuri järel kolmas väravavaht, kes alustanud ühe meeskonna eest 100 järjestikust playoffide kohtumist. "Me ei pea midagi uut välja mõtlema, peame lihtsalt skoorima."

Viimase kolmandiku keskel oli Rangersil veel hea võimalus 2-2 viik kätte saada, kui Carl Hagelin läks karistusviset sooritama. 28 tõrjega lõpetanud Braden Holtbyst see aga läbi ei läinud. Ta on seeria käigus nüüd 126-st pealeviskest peatanud 121.

"Ajad on rasked, aga peame kokku hoidma," tunnistas Rick Nash, kellel tänavu playoffides üheksa mänguga kirjas vaid üks värav.


Capitals on oma ajaloos esimest korda ühtede playoffide ajal võitnud viis järjestikust kodumängu. Rangers on teist aastat järjest 2. ringis mängudega 1-3 taha jäänud.

Kommentaarid