Brassardi supermäng jättis Rangersi ellu

Tampa Bay Lightningul oli läinud ööl võimalus lunastada pilet Stanley karikavõistluste finaali, kuid see ettevõtmine kukkus grandioosselt läbi. Kodupubliku ees jäädi New York Rangersile alla koguni 3-7. Esimest korda klubi ajaloos said ühes kohtumises kolm Rangersi mängijat kirja vähemalt neli punkti. Derick Brassardi arvele läks tervelt viis silma.

(foto: Corey Sipkin/New York Daily News)
Brassard tegi neljandal minutil mängu avavärava, kuid Rangers lammutas siiski kodumeeskonna maha viimasel kolmandikul. See võideti 5-2. Brassard vormistas seal oma karjääri esimese kübaratriki ning aitas kahe söödupunktiga J.T. Milleri ja Rick Nashi nelja punkti klubisse - nemad lõpetasid mõlemad 1+3'ga.

"Kasutasime varakult oma võimalused ära ja pärast seda tegi meie väravavaht mitmeid tähtsaid tõrjeid," rääkis suurest võidust Alain Vigneualt. "Viimasel kolmandikul, kui meie hooaeg oli kaalul, tegime oma selle seeria parima perioodi. Soovisime veel ühte võimalust ja selle me ka saime."

Rangers sai viimsel kolmandikul Ben Bishopi väravale tervelt 16 pealeviset. Esimese kahe perioodiga oli neid üritusi kokku 18. Alustati ülikehvalt - avakolmandikul pealevisked kodumeeskonnale 16-7 - aga ometi saadi esimesele puhkepausile eduseisuga. Külaliste edu kasvatas Keith Yandle, enne kui endine Rangersi kapten Ryan Callahan uue klubi eest playoffides punni pealt sai. Enne Brassardi oli just Callahan viimane mees, kes Rangersi eest ühes kohtumises viis punkti kogus. 2011. aastal tuli temalt Philadelphia Flyersi vastu 4+1.

Teisel kolmandikul veetis Rangers veidi rohkem aega ründetsoonis, aga endiselt toetuti Henrik Lundqvisti peale. "Ta annab meile igas mängus võiduvõimaluse ja muud ei saagi me tahta," rääkis Miller. "Ta on kindlasi üks maailma parimaid."

Kodumeeskonna püss paukus veel paar korda viimasel perioodil, aga seda alles siis kui oli liiga hilja. Nikita Kutšerov sai kaks väravat, mis tegid seisuks 5-2 ja 6-3.

"Me ei mänginud viimasel kolmandikul endamoodi," tunnistas Steven Stamkos, kes oli skoorinud neljas mängus järjest. "Vabandusi pole...me ei kavatse tusaselt istuma jääda ja end haletseda. Peame võõrsil võitma, et karikafinaali pääseda. Usume oma võimetesse ning sellesse, et suudame seda teha."

Seitsmendas mängus peab Lightning murdma Lundqvisti võimsa seeria.


Stamkos & Co on tänavu playoffides võõrsil üheksast mängust võitnud kuus. Otsustavast kohtumistest tõotab tulla unustamatu etendus.


Pingeline 7. mäng on kavas ööl vastu laupäeva.

Kommentaarid