Hiline Parenteau värav päästis Canadiensi naha

Eelmisel suvel Montreal Canadiensiga liitunud P.A. Parenteau on suure osa hooajast olnud kriitikarahe all, aga täna on 32-aastane ründaja Montrealis kindlasti kõige armastatum mees. Tema hiline värav tõi Canadiensile Tampa Bay Lightningu vastu peetud 5. mängus 2-1 võidu.

(foto: Francois Lacasse/Getty Images)
Parenteau tegi veidi enam kui neli minutit enne normaalaja lõppu väravaks suurepärase P.K. Subbani eeltöö. "Me ei taha veel, et see lõppeks," kommenteeris seeriat värava autor. "Tegime üksteise heaks kõva tööd ning saime selle eest tasustatud. Oleme nüüd kaks võitu saanud ning loodetavasti ei lõppe seeria veel niipea."

Canadiensi kaks järjestikust võitu tähendavad seda, et läbi ajaloo 183-st juhust 20. korda on üks meeskond seerias 0-3 taha jäädes pressinud välja 6. mängu. Klubi enda jaoks on see esimene kord.

Kodus mänginud Canadiens sai kohtumisele suurepärase alguse, kui Devante Smith-Pelly avakolmandiku keskel üliterava pealeviske Ben Bishopi selja taha pani. Nii Parenteau kui Smith-Pelly jaoks olid tabamused tänavuste playoffide esimesed. Canadiensil on nüüd playoffides 16 erinevat skoorijat.

Lightning saab uhkustada 15 erineva värava autoriga ja eile sai rõõmustada selle üle, et Steven Stamkose poolt tuli playoffide teine tabamus. Lightningu kapten, kes oli eelmises kahes kohtumises ilma ühegi pealevisketa jäetud, viigistas seisu viimase kolmandiku keskel, kui Canadiens oli jäänud eduseisu valvama.

Vabalt võinuks kodumeeskond selleks hetkeks olla juba püüdmatus kauguses. Teisel perioodil sai mitu korda proovida ülekaalu lahendamist ja kolm korda kolistati Bishopi väravaraame. "Tabasime rohkelt poste, aga suudame koguaeg häid võimalusi luua ja peame pühendunult edasi töötama," ütles Carey Price, kes tegi oma abikaasa Angela Webberi silme all 24 tõrjet.

Price on karjääri jooksul üheksast ellujäämisheitlusest võitnud nüüd kuus. Ta on nendes keskmiselt enda selja taha lasknud 1.98 väravat, hoides tõrjete efektiivsust 92.6% juures.

Tegu julgustavate numbritega, millega enesekindlalt ööl vastu kolmapäeva peetavale 6. mängule peale minna. Samas on enesekindel ka Lightning. "Nende peal on tohutu surve, kuna nad teavad, et see võib olla nende hooaja viimane mäng," märkis Stamkos. "Lähme kodujääle, kus me oleme väga hästi mänginud. Me peame tõestama, et eelmises kodumängus näidatud esitus on vastuvõetamatu ja ma arvan, et seda me ka teeme. Meie fännid väärivad seda, et nende ees võidame."


Oleks Lightning 5. mängu võitmisega seeria ära lõpetanud, siis saanuks edasipääsu peo ühildada Steve Yzermani sünnipäevaga. 2010. aastal Lightingu juurde peamänedžerina tööle tulnud Detroit Red Wingsi legend sai 50-aastaseks.

Kommentaarid