Elu ilma Babcockita: kellega jätkab Red Wings?

20 miljonit dollarit viie aasta peale. See oli Detroit Red Wingsi poolne maksimum pakkumine Mike Babcockile. Peamänedžer Ken Holland ei olnud valmis riskima pikema lepinguga, ega polnud nõus ka ülemõistuse maksma. Kõik see jäeti Toronto Maple Leafsile. Red Wings hakkab üle kümne aasta taas uut peatreenerit otsida.

(foto: Julian H. Gonzalez/DFP)
Mingis mõttes võib muidugi öelda, et Red Wingsil on uus peatreener juba olemas ja seda pikemat aega. 2011. aastal toodi Lääne-Michigani ülikooli peatreeneri toolilt Babcocki abiliseks härra nimega Jeff Blashill. Aasta hiljem määrati ta Red Wingsi AHL-i meeskonna Grand Rapids Griffinsi etteotsa ja sellele on järgnenud enneolematu edu.

Griffins alustab ööl vastu esmaspäeva järjekordset AHL-i läänekonverentsi finaalseeriat. Blashill on oma ajal meeskonna kõigil hooaegadel vähemalt sinnamaani viinud. Kaks aastat tagasi pandi ka Calderi karikas kotti. 41-aastane ameeriklane on ennast tõestanud võimeka juhendaja ning noormängijate arendajana.

Petr Mrazek, Gustav Nyquist, Tomaš Tatar, Tomaš Jurco, Riley Sheahan, Luke Glendening, Joakim Andersson, Landon Ferraro, Brendan Smith - terve posu mängumehi, kes 2013. aastal Griffinsile klubi ajaloo esimese Calderi karika tõid, on nüüd Red Wingsi ridades Stanley karikat jahtimas. Ja tõenäoliselt asutakse seda tegema sama peatreeneriga.

Babcock ise on väidetavalt juba välja öelnud, et Blashillist saabki tema mantlipärija. Alates Babcocki lahkumisotsusest on olnud mitmeid spekulatsioone, kuid tõenäoliselt võtabki tüüri üle Blashill. Griffinsi eilsel treeningul tegi ta selle soovi ka avalikuks.

Holland on uue peatreeneri otsingute kohta öelnud: "Ma ei hakka töökohale intervjueerima kaheksat või kümmet inimest. Võimalik, et ma intervjueerin ühte. Võimalik, et kahte-kolme. Ma otsustan selle lähipäevadel. Ma usun, et saame endale hea treeneri."

Olgu selleks treeneriks kes tahes, vaadates peale kasvanud talentide hulka, siis tundub, et Red Wingsi järjestikune playoff-kohtade seeria kestab veel mõningat aega.

Kommentaarid