Flyers tõi KHL-ist täiendusi

Philadelphia Flyers jäi eelmise hooaja lõpus Erik Gustafssonist ilma, kuna rootslasest kaitsja otsustas siirduda KHL-i, kuid nüüd on kaks mängumeest võtnud ette vastupidise teekonna. Flyers toob Venemaalt ära ühe kohaliku liiga parimatest kaitsjatest Jevgeni Medvedevi ja ründaja Aaron Palushaj.

(foto: ak-bars.ru)
32-aastase Medvedeviga on tehtud aastane, kolme miljoni dollariline leping. Tegu kõva investeeringuga arvestades, et Flyers on klubi, kes alati palgafondi ületamisega flirdib. Suure palgasummaga kaasnevad ka suured lootused.


Venemaa koondises kaks MM-kulda võitnud kaitsja mängis viimased kaheksa aastat Kaasani Ak Barsi eest. Tänavu kogus ta 43 põhihooaja mänguga 16 silma (3+13).

Flyers on Medvedevi jaoks esimene NHL-i klubi. Palushaj samas proovib õnne oma viienda NHL-i klubi juures. 25-aastane ründaja on varasemalt kuulunud Carolina Hurricanesi, Colorado Avalanche'i, Montreal Canadiensi ja St. Louis Bluesi ridadesse. Viimane valis ta 2007. aasta drafti 2. ringis.

Palushaj on kõvasti mürgeldanud AHL-is - 258 kohtumisega 194 punkti - aga NHL-is on esitused jäänud tagasihoidlikuteks - 68 matšiga vaid 3+14.

Albaania juurtega ründaja siirdus KHL-i tänavuse hooaja alguses, kui ühegi NHL-i klubi poolt meelepärast pakkumist ei tulnud. Hooaja jooksul esindas ta kahte klubi - Zagrebi Medvešcaki ning Jekaterinburgi Avtomobilisti. 53 põhihooaja mänguga jäi tema arvele 7+14. Flyers tegi temaga kahesuunalise lepingu, mis samuti üheaastane. NHL-is on tema palgaks 575 000 dollarit. AHL-i kukkudes jääb see 225 00 peale.

Medvedev on Vene meediale teatanud, et ka tema tiimikaaslane Ak Barsist Aleksandr Burmistrov soovib samuti NHL-i naasta. 2010. aasta drafti 8. valiku mängijaõigused kuuluvad Winnipeg Jetsile.

Kommentaarid