Ovetškin ja viimaste sekundite värav murdsid Rangersi

Enne 2. ringi mängude algust oli New York Rangers seerias Washington Capitalsi vastu selge favoriit, kuid avakohtumises ei suudetud seda näidata. Dramaatilise lõpuga mängu võitis Capitals 2-1, kui Joel Ward 1.3 sekundit enne normaalaja lõppu litri Henrik Lundqvisti selja taha sai.

(foto: Adam Hunger/USA TODAY Sports)
Aleksandr Ovetškin, kes skooris üliterava ja täpse pealeviskega Capitalsi esimese, tõmbas mängu lõpuhetkedel kaks kaitsjat enda peale, mis jättis Wardi värava ette täiesti vabaks. Järgnes venelase täpne sööt ning põhihooajal 19 kolli teinud Ward ei eksinud.

"Panin sellele kõva laksu ja see läks sisse," kommenteeris võiduvärava kangelane lühidalt.

Capitals elas mõned minutid enne seda üle suure pettumuse, kui avakolmandikul kätte saadud eduseis ära kustutati. Umbes neli ja pool minutit enne lõppu põrkus Kevin Hayesi pealeviske Jesper Fasti jalast Braden Holtby selja taha.

Holtby oli taas tugev, tehes 31 tõrjet. Lundqvisti arvele jäi neid 27. Paar võimalust võtsid ära ka tema värava raamid.

"Mänguplaan", mis avaringis New York Islandersi vastu edu tõi töötas ka nüüd. Edule aitab kaasa muidugi ka see, kui sul on satsis selline mees nagu Ovetškin. "Ta on haruldane talent selles liigas," ütles oma kapteni kohta Barry Trotz. "Ta on väga sarnane Mark Messier'ile. Nad on need erilised talendid, kes suudavad mängida väga jõuliselt ja hirmutada oma kiirusega. Ta võib sind hirmutada oma oskuste ja füüsilisusega."

Ovil on nüüd 27 Rangersi vastu peetud playoffide mänguga kirja 10+11. Nagu seeria eelvaates kirjutatud sai, siis üllatuse vältimiseks peab Rangers ta peatama.


Rangersi peatreeenr Alain Vigneault ja ründaja Derek Stepan lubasid järgmises kohtumises paremaid väravavõimalusi genereerida. 2. mäng on kavas laupäeval, meie aja järgi kell 19:30.

Teises konverentsi poolfinaalpaaris, mis läinud ööl algas, sai selgeks, et Calgary Flames peab järgmises kohtumises oma kaitset parandama. Ryan Getzlaf (1+3) ja Corey Perry (2+2) said mõlemad kirja neli punkti ning Anaheim Ducks alustas võimsa 6-1 võiduga. Mõlema nii ühe mängija poolt tulnud punktide kui meeskonna väravate osas on tegu klubi rekordi kordamisega.

"Meie ettevalmistus seeriaks oli suurepärane ning see tasus ennast ära," märkis Getzlaf.

Enne seeria algust kostus kartusi, et Ducks võib kehvalt alustada, kuna pärast Winnipeg Jetsist üle sõitmist ei olnud meeskond rohkem kui nädala üheski kohtumises osalenud. Viimase nelja nädala jooksul oli kirjas vaid neli mängu.

"Kõik tahtsid isuga mängida," ütles peatreener Bruce Boudreau. "Me tegime nädala jooksul kõvasti trenni ja meil oli vaid üks vaba päev."

Ducks sai oma kuus väravat kirja viimase perioodi kolmandaks minutiks. Kaks viimast skooriti ülekaalust. Endise meeskonnakaaslase Jonas Hilleri õhtu lõpetati ära 22 minutiga. Šveitslane tõrjus 14-st pealeviskest vaid 11.

"Mäng ei läinud selgelt sedamoodi nagu me oleks seda soovinud, kõik peavad end parandama, mina kaasa arvatud," arvas Hiller. "Nad olid meist täna töökamad ja mängisid suurema isuga."

Flamesi nõrkusele aitas kaasa ka see, et enamus kohtumisest tuli mängida ilma suurima väravaküti Jiri Hudlerita, kes üks hetk vigastusega riietusruumi ära kolis.

Ducks juhtis mängu 49 minutit ja 43 sekundit. Jetsi vastu oldi kogu seeria jooksul kokku eduseisus vaid 38 minutit ja 26 sekundit.


Koos playoffidega on Ducks nüüd Flamesi vastu võitnud 20 järjestikust kodumängu. Sellega saadi NHL-i ajaloos viiendaks satsiks, kes kodupubliku ees mõnda vastast sedavõrd võimsalt on domineerinud.

Kommentaarid